How to Avoid Car Crimes
For more than 10 years there has been a bigger rise in car crime than in most other types of crime. An average of more than two cars a minute are broken into, "vandalized (破坏) or stolen in the UK. Car crime accounts for almost a third of all reported offences with no signs
that the trend is slowing down.
Although there are highly professional criminals involved in car theft, almost 90 percent of car crime is committed by the opportunist. Amateur thieves are aided by our carelessness. When the Automobile Association (AA) engineers surveyed one town centre car park last year, 10 percent of cars checked were unlocked, a figure backed up by a Home Office national survey that found 12 percent of drivers sometimes left their cars unlocked.
The vehicles are sitting in petrol stations while drivers pay for their fuel. The AA has discovered that cars are left unattended for an average of three minutes and sometimes much longer as drivers buy drinks, cigarettes and other consumer items and then pay at the counter.
With payment by credit card more and more common, it is not unusual for a driver to be out of his car as long as six minutes providing the car thief with a golden opportunity. In an exclusive AA survey, carried out at a busy garage on a main road out of London, 300 motorists were questioned over three days of the holiday period. 24 percent admitted that they "always" or "sometimes" leave the keys in the car. This means that nationwide, a million cars daily become easy targets for the opportunist thief.
The AA recommends locking up whenever you leave the car -- and for however short a period. A partially open sunroof or window is a further come-on to thieves.
Leaving valuables in view is an invitation to the criminal. A Manchester probationary (假释期) service research project, which interviewed almost 100 car thieves last year, found many would investigate a coat thrown on a seat. Never leave any documents showing your home address in the car. If you have a garage, use it and lock it -- a garaged car is at substantially less risk.
There are many other traps to avoid. The Home Office has found little awareness among drivers about safe parking. Most motorists questioned made no efforts to avoid parking in quiet spots away from street lights just the places thieves love. The AA advises drivers to park in places with people around -- thieves do not like audiences.
The passage seems to imply that payment by credit card______
A.
is preferable for safe parking.
B. is now a common practice.
C. takes longer than necessary.
D. aids a car thief in a way.
参考答案:D 系统解析:【题 干】文章似乎在暗示用信用卡付账——。
A.更有利于安全停车 B.现在很普遍
C.会需要更长的时间D.在某种意义上帮助了窃贼
【解 析】推理题。根据出题顺序和payment by credit card回到原文定位,第三段中讲到“With payment by credit card more and more common,it IS not unusual for a driver to be out of his Car for as long as six minutes providing the car thief with a golden opportunity”。文章暗示了,信用卡付账单延长了消费时间,使小偷有机可乘。故答案为D。
42
Which of the following statements is correct?
A.
In the UK, a million cars are stolen daily.
B. In the UK, there are amateur car thieves only.
C. There are more car crimes than any other type of offences.
D. One in ten drivers invites car theft due to carelessness.
参考答案:D 系统解析:【题 干】下列哪一句话是正确的?
A.在英国,每天有一百万辆车被盗窃。
B.在英国,只有业余的盗车贼。
C.盗车比其他犯罪行为都多。
D.十分之一的司机会由于疏忽而引诱了盗车贼。
【解 析】本题只能通过选项回到原文定位,第二段提到“…lo percent of CarS checked were unlocked…”有10%的汽车都没有锁,故答案为D,十分之一的司机由于粗心而给了小偷机会。
43
The researches mentioned in the passage on car theft include all the following EXCEPT______
A.
checking private garages.
B. interviewing motorists,
C. questioning car thieves.
D. examining parking lots.
参考答案:A 系统解析:【题 干】文中提到的关于盗车的研究包含下列内容,除了——。
A.检查私人车库 B.采访司机
C.问询窃车者D.检查停车场
【解 析】细节题。B,C,D三项在文章中都有提到过,第四段第一句中提到
“motorists questioned”*-T6,B正确,倒数第二段“interviewed almost l00 car thieves,,可知C正确,最后一段讲到的safe parking,可知D正确,只有A项没有被提及。故答案为A。
44
The best way for a driver to avoid car theft is_______
A.
leaving documents showing one's home address in the car.
B. locking one's car in a parking lot at any time.
C. not leaving the car unattended for longer than necessary.
D. not leaving a sunroof or window partially open.
参考答案:B 系统解析:【题 干】避免窃车者的最好方式是——。
A.将写有家庭地址的文件留在车里
B.任何时候在停车场都要锁车
c.不要将车置之不管一定时间
D.不要将天窗或者窗户半开着
【解 析】细节题。从倒数第二段的“If you have a garage,use it and lock it—a garaged Car is at substantially less risk.”可知,防止汽车被盗的最佳方法是任何时候都要在停车场锁车。这里的substantially的意思是“最根本地”,对应题干中的best。故答案为B。
45
In the last paragraph, the term "safe parking" means_____
A.
not parking under street lights.
B. not parking in front of a theatre or cinem
A.
C. avoiding traps set by a possible car thief.
D. parking where a lot of people pass by.
参考答案:D 系统解析:【题 干】最后一段中,术语“安全停车”的意思是______。
A.不要将车停到街灯下
B.不要将车停到戏院或电影院前面
c.避开潜在的盗车者设置的陷阱
D.停在有很多人经过的地方
【解 析】推理题。最后一段提到最好是将汽车停在人多的地方。所以,safe parkin9主要指D项。A,B,c指有很多人经过的不同地方,总结起来D是最佳答案。
第5部分:补全短文(第46~50题,每题2分,共10分) 下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,其中5个取自短文,请根据短文内容讲其分别放回原有位置,以恢复文章面貌。
(责任编辑:pgl)