【导读】2013年职称英语考试将于3月30日举行,为帮助考生有效复习职称英语卫生类考试,中大职称英语考试网整理了卫生类模拟套题,希望对您通过考试有所帮助!
二、匹配题
(每题1分,共7分)
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C.
American Sports
The United States is a sports-loving nation. Sports in America take a variety of forms: organized competitive struggles, which draw huge crowds to cheer their favorite team to victory; athletic games, played for recreation anywhere sufficient space is found; and hunting and fishing. Most sports are seasonal, so that what is happening in sports depends upon the time of year. Some sports are called spectator sports, as the number of spectators greatly exceeds the number playing in the game.
Baseball is the most popular sport in the US. It is played throughout the spring and summer, and professional baseball teams play well into the fall. Although no other game is exactly like baseball, perhaps the one most nearly like it is the English game of cricket.
Football is the most popular sport in the fall. The game originated as a college sport more than 75 years ago. It is still played by almost every college and university in the country, and the football stadiums of some of the largest universities seat as many as 80,000 people. The game is not the same as European football or soccer. In American football there are 11 players on each team, and they are dressed in padded uniforms and helmets because the game is rough and injuries are likely to occur.
Basketball is the winter sport in American schools and colleges. Like football, basketball originated in the US and is not popular in other countries. Many Americans prefer it to football because it is played indoors throughout the winter and because it is a faster game. It is a very popular game with high schools, and in more than 20 states, state-wide high school matches are held yearly.
Other spectator sports include wrestling, boxing, and horse racing. Although horse-racing fans call themselves sportsmen, the accuracy of the term is questionable, as only the jockeys who ride the horses in the races can be considered athletes. The so-called sportsmen are the spectators, who do “not assemble” primarily to see the horses race, but to bet upon the outcome of each race. Gambling is the attraction of horse racing.
1.Hunting and fishing are mainly favored by men, young and old, in the US.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
2.Professional baseball teams can continue to play for a long period of time in the fall after the regular baseball seasons of spring and summer.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
3.Baseball shares many features with the English game of cricket.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
4.Football can be classified as a spectator sport.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
5.Many Americans like basketball better than football because the latter is so harsh that players have to wear special uniforms.
A. Right B. Wrong C. Not mentioned
标准答案: C,A,A,A,B
解析:American Sports
1. C. 分析:利用题干中的核心结构hunting and fishing和特征结构men, young and old作为答案线索,这样发现答案相关句:Sports in America take a variety of forms: organized competitive struggles, which draw huge crowds to cheer their favorite team to victory; athletic games, played for recreation(娱乐) anywhere sufficient space is found; and hunting and fishing.发现答案相关句中并没有提到men, young and old,根据该相关句及相邻句子的句意不能“推出”也不能“反驳”问题句的句意,所以该句的说法为“没提到”。
2. A. 分析:利用题干中的核心结构和特征结构(professional baseball teams和the regular baseball seasons of spring and summer)作为答案线索,这样发现答案相关句:Baseball is the most popular sport in the US. It is played throughout the spring and summer(对应the regular baseball seasons of spring and summer.), and professional baseball teams play well into the fall(对应play for a long period of time in the fall). 判断该句的句意与问题句的句意一致,该题主要是考察well into the fall(一直到秋季末)结构的含义。
3. A。 分析:利用题干中的核心结构(baseball 和cricket)作为答案线索,这样发现答案相关句:Although no other game is exactly like baseball, perhaps the one most nearly like it is the English game of cricket(板球),判断该句的句意(与棒球运动最接近的就是英国的板球)与问题句的句意一致, 因此该问题句的说法“正确”。
4. A。 分析:利用题干中的核心结构(football 和spectator sport)作为答案线索,这样发现答案相关句:Some sports are called spectator sports, as the number of spectators greatly exceeds the number playing in the game.(第一段最后一句)…the football stadiums of some of the largest universities seat as many as 80,000 people.该题考察考生的推断能力:既然最大的足球体育馆能容纳下80,000观众,那么根据spectator sports(观赏性运动)的定义,足 球应该是spectator sports。
5. B. 分析:利用题干中的核心结构(basketball 和football)作为答案线索,这样发现答案相关句:Basketball is the winter sport in American schools and colleges. Like football, basketball originated in the US and is not popular in other countries. Many Americans prefer it to football because it is played indoors throughout the winter and because it is a faster game. 该相关句的说法与问题句的说法不一致(主要是“理由”的表述方面不一致),所以判断问题句的说法“不正确”。
编辑推荐:
(责任编辑:vstara)