当前位置:

2015年职称英语考试理工类模拟套题一:阅读理解

发表时间:2014/4/3 10:29:01 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

第三篇 The Renewable Energy Sources

Today petroleum provides around 40% of the world’s energy needs, mostly fuelling automobiles. Coal is still used, mostly in pover stations, to cover one-quarter of our energy needs, but it is the least efficient, unhealthiest and most environmentally damaging fossil fuel. Natural gas reserves could plug some of the gap from oil, but reserves of that will not last into the 22nd century either. Most experts predict we will exhaust easily accessible reserves within 50 years. We could fast reach an energy crisis. We need to rapidly develop sustainable solutions to fuel our future. Less-polluting renewable energy sources offer a more practical long-term energy solution. They may benefit the world’s poor too. “Renewable” refers to the fact that these resources are not used faster than they can be replaced.

Hydroelectric power is now the most common form of renewable energy, supplying around 20% of world electricity. China’s three gorges Dam, which has just been completed, is the largest ever. At five times the size of the US’s Hoover Dam, its 26 turbines will generate the equivalent energy of 18 coal-fired power stations. It will satisfy 3% of China’s entire electricity demand.

In 2003, the first commercial power station to harness tidal currents in the open sea opened in Norway. It is designed like windmill, but others take the form of turbines.

As prices fall, wind power has become the fastest growing type of electricity generation – quadrupling worldwide between 1999 and 2005. Modern wind farms consist of turbines that generate electricity. Though it will be more expensive, there is more than enough wind to provide the world’s entire energy needs. Wind farms come in onshore and offshore forms. They can often end up at spots of natural beauty, and are often unpopular with residents. And turbines are not totally benign – they can interfere with radar and leave a significant ecological footprint, altering climate and lilling sea birds. Migrating birds may have more luck avoiding them. Scotland is building europe’s largest wind farm, which wil power 200,000 homes. The UK’s goal is to generate onefifth of power from renewable sources, mainly wind, by 2020. But this may cause problems, because wind is unreliable.

41 What are the energy resources that are not renewable according to the article?

A Petroleum and coal.

B Natural gas.

C Wind and water.

D A and B.

42 China’s Three Gorges Dam

A is the first hydroelectric dam in the world.

B is of the same size of the US’s Hoover Dam.

C is the largest of all the hydroelectric dams in the world.

D supplies around 20% of the world electricity.

43 Which is the country with the first commercial power station that makes use of ocean currents produced by tides?

A China. B Norway.

C England. D America.

44 Which of the following statements is true of wind power?

A There is plenty of wind to provide the world’s entire energy needs.

B It is the most rapidly growing type of electricity production.

C It may not be reliable.

D All of the above.

45 According to the article, resources such as wind

A are sustainable but not replaceable.

B are renewable so sustainable.

C are sustainable so renewable.

D are irreplaceable.

参考答案:

31 C 文章第一段中A fast heartbeat. Sweaty hands. Difficulty breathing. A dizzy feeling.提到了ABD,只有C 项未提到,所以答案选择C。

32 D 文章第一段分别提到了“开车通过桥梁”“坐飞机飞行”“失去亲人”等可能造成panic disorder 的原因,18-25 岁是该病通常首发的时间段,但并不是其原因之一。

33 A 第二段末尾说到,该病的持续时间为几个月到一生不等。

34 B 文章第四段提到了A、C、D 中的治疗方法,只有B 项没有提到。

35 C 文章第四段第四句“Panic disorder is included among what mental health professionals call anxiety disorders.”,panic 属于anxiety disorders 的一种。

36 B 本题问的是非洲流行音乐的不同之处是什么?由第一段最后一句可以得出答案,It is different also in another way: Many of the songs are very serious and they deal with important social or political issues in Africa today.因此B 是正确选项。

37 D 本题问的是:对于非洲以外的人来说,非洲流行音乐给他们的感觉是什么?从第一段可以得出答案, The result is music that may sound familiar to listeners anywhere in the world, but at the same time is distinctly African.,所以D 选项为正确答案。

38 A 本题的问题是:全文所提到的音乐家的共同特点是什么?总览全文可以得出结论。全文通篇都在讲有关社会和政治等严肃主题的音乐,故正确答案为A。

39 C 本题的问题是:Eric Wainaina 的成长细节,由第二段可以得出答案, he listened to pop music from the United States, and later he moved to Boston to study at the Berklee College of Music. 其余选项均有错误。

40 A 本题的问题是: Witness Mwaijaga 写有关女人问题的原因是什么?答案在第三段的第二句,Her own experiences have helped her understand the suffering of many African women.明显可见她是由切身经历的,所以正确答案为A 。

41 D 文章第一段提到石油( Petroleum ),煤( coal )和天然气( Natural gas )三种矿物燃料,并且说这些可采掘到的燃料将在50 年的时间利用完,所以需要开发再生能源。文章后几段提到了水资源和风能这两种renewable sources 。根据这一理解。D 是正确选项

42 C 文章第二段第四句明确告诉我们答案:China’s Three Gorges Dam, which has just been completed, is the largest ever.所以C 选项为正确答案。

43 B 文章第三段明确指出,挪威首次运营利用潮汐进行发电的商业电站:In 2003, the first commercial power station to harness tidal currents in the open sea opened in Norway。

44 D 文章第四段提到了A、B、C 的内容。D 是正确选项

45 B 这个问题的理解依赖对整篇文章内容的理解。文章第一段最后一句话说“Renewable” refers to the fact that these resources are not used faster than they can be replaced.其意思是:再生能源消耗的速度很慢,以至于不会被替代。所以这种能源是sustainable。

编辑推荐:

2015年职称英语考试理工类模拟套题一

2014年职称英语考试真题汇总

2014年职称英语考试成绩查询时间汇总

2015年职称英语考试网络辅导热招中……

更多关注:职称英语教材 职称英语考后真题点评 职称英语零基础通关

(责任编辑:vstara)

4页,当前第3页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>