当前位置:
首页 >> 外语类 >> 职称英语 >> 理工类 >> 正文

2015年职称英语考试理工类A级完形填空模拟练习题13

发表时间:2014/8/26 11:08:07 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

Marriage of Some Japanese Couples

Some Japanese still get married by parents’ arrangement.Yoshio and Hiromis Tanaka,a young Japanese couple living in the United States,told the story of their (1)marriage. “We didn’t marry,for love in the western sense. we married in the (2) Japanese way. Our parents arranged our marriage through a matchmaker.

In Japan,we believe that marriage is (3)affecting the whole family rather than a matter concerning only the young couple (4), we think it is very important to match people according to their social background,education and so on. When our parents thought it was time for us to get married,they went to a local (5)and asked her for some suggestions.They discussed the details and looked at the photos she sent, and then our parents asked her to arrange a(an) (6)for us.

A Japanese marriage interview is held in a(n) (7)place,such as a hotel or a restaurant,and is (8)by the boy and the girl,their parents and the matchmaker.Information about the couple and their families is (9)over a cup of tea or a meal.Then the boy and the girl are (10)for a short time to know each other. When they return home, they have to tell the family whether they want to meet again or not.

Yoshi (11),“When our parents realized we were (12)about each other,they started to make arrangements for our wedding.My family paid money to (13).This is the money to help pay for the wedding ceremony and for setting up the house (14).We also gave her family a beautiful ornament(装饰物) to put in the (15)room of their house,so everyone knew that Hiromis was going to marry.”

1.A.arranged B.planned C.prepared D.performed

正确答案:A

解析:此处是这对夫妇讲述他们的婚姻情况,实际上是介绍日本人的婚姻。从全篇来看,他们的婚姻是由父母安排的而不是年轻人自己决定的。arrange marriage意为“包办婚姻”

2.A.cultural B.traditional C.new D.old

正确答案:B

解析:Yoshio和Hiromis Tanaka的婚姻完全是按照日本传统的(traditional)方式来进行的。本文主要介绍了传统的婚姻方式,所以“非文化的(cultural)”.“新颖的(new)”.“古老的(old)”这些意思都和语境不符

3.A.anything B.nothing C.everything D.something

正确答案:D

解析:我们认为婚姻是影响整个家庭的事情,而不仅仅是两个人之间的事情,故选D

4.A.So B.Though C.Then D.But

正确答案:A

解析:因为他们对婚姻抱有传统态度,所以(so)也就顺其自然地产生了下面的想法,因此应选表示承接的连词

5.A.minister B.dealer C.matchmaker D.inhabitant

正确答案:C

解析:根据第一段最后一句中的“through a matchmaker”可知,当孩子到了结婚的年龄,他们的父母要通过媒人(matchmaker)了解一些信息

6.A.examination B.bargain C.interview D.debate

正确答案:C

解析:根据第三段第一句中的“A Japanese marriage interview is held”可以推出C项为正确答案,即指安排男方和女方的一次见面

7.A.public B.secret C.dangerous D.expensive

正确答案:A

解析:根据“such as a hotel or a restaurant”可知A项正确。其余三项均与语境不符

8.A.hosted B.attended C.held D.arranged

正确答案:B

解析:见面会应该由男女双方,还有他们的父母和媒人“参加”,故用attend。这里强调的是双方见面的形式;不存在“主持”.“举行”或“安排”之意

9.A.destroyed B.recorded C.imitated D.exchanged

正确答案:D

解析:日本的婚姻风俗是强调门当户对,所以在见面时,双方会了解各个方面的信息,即应该是在一杯茶或一顿饭的时间内把一些关于两个年轻人和他们父母的信息互相交换一下,故选D

10.A.left alone B.shut up C.driven away D.put together

正确答案:A

解析:交换信息之后,随后的交流应该留给男女当事人,让他们互相了解。leave alone是一个短语,意思是“不管,不打扰”。shut up(关闭);drive away(驱赶)和put together(装配在一起)的意思都和语境不符

11.A.refused B.explained C.continued D.stopped

正确答案:C

解析:Yoshio的话还没有说完,此处指他接着说。这里没有“拒绝”.“停止”和“解释”的语境

12.A.anxious B.serious C.furious D.worried

正确答案:B

解析:父母安排婚礼之前要征询孩子的意见。当男女双方产生好感时,对方很认真时,他们的父母再安排婚礼。serious的意思是“严肃的,认真的”,用在此符合语境

13.A.Yoshio B.Yoshio’s C.Hiromis D.Hiromis’s

正确答案:D

解析:此处是Yoshio的讲述,故Yoshio家人把礼钱给Hiromis的家人,而不是直接给Hiromis

14.A.backwards B.forwards C.afterwards D.inwards

正确答案:C

解析:礼钱是为了支付婚礼的花销和日后(afterwards)建房的需要

15.A.best B.cleanest C.warmest D.quietest

正确答案:A

解析:按常理,应该把装饰品置于女方家中最好的(best)房间里

编辑推荐:

2015年职称英语考试理工类A级完形填空模拟练习题汇总三

2015年职称英语考试理工类A级补全短文模拟练习题汇总三

2014年职称英语考试合格证书领取时间汇总

2015年职称英语考试网络辅导热招中……

更多关注:职称英语教材 职称英语考后真题点评 职称英语零基础通关

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>