当前位置:
首页 >> 外语类 >> 职称英语 >> 理工类 >> 正文

2015年职称英语考试理工类B级阅读理解模拟练习题12

发表时间:2014/9/10 9:21:16 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

Mobile Phone

Do you know how to use a mobile phone without being rude to the people around you?

Talking during a performance irritates people. If you are expecting an emergency call, sit near the exit doors and set your phone to vibrate. When your mobile phone vibrates, you can leave quietly and let the others enjoy the performance.

Think twice before using mobile phones in elevators, museums, churches or other indoor public places — especially enclosed spaces. Would you want to listen to someone’s conversation in these places? Worse yet, how would you feel if a mobile phone rang suddenly during a funeral! It happens more often than you think. Avoid these embarrassing situations by making sure your mobile phone is switched off.

When eating at a restaurant with friends, don’t place your mobile phone on the table. This conveys the message that your phone calls are more important than those around you.

Mobile phones have sensitive microphones that allow you to speak at the volume you would on a regular phone. This enables you to speak quietly so that others wont hear the details of your conversations. If you are calling from a noisy area, use your hand to direct your voice into the microphone.

Many people believe that they can’t live without their mobile phone. Owning a mobile phone definitely makes life more convenient, but limit your conversations to urgent ones and save the personal calls until you are at home.

1.What should you do when you need to answer a phone call during a performance

A.Call back after the performance

B.Answer it near the exit door

C.Talk outside the exit door

D.Speak in a low voice

正确答案:C

解析:问题问的是:当你在观看演出时需要接电话,你应当怎么做?文章第二段末句说: When your mobile phone vibrates,you can leave quietly and let the others enjoy the performance.当电话振动时,你可以悄悄地离开,让其他人继续欣赏节目。可见,在观看演出时,如果必须接电话,最好离开演出现场到外面接听,因此选 C

2.Putting your mobile phone on a restaurant table may make your friends think

A.you prefer to talk to your friends at the table

B.you value your calls more than your friends

C.you are enjoying the company of your friends

D.you are polite and considerate of your friends

正确答案:B

解析:问题问的是:把电话放在餐馆的桌子上会让你的朋友认为什么?文章第四段第二句说 This conveys the message that your phone calls are more important than those around you. 这样做就表示打来的电话比在座的各位都重要。这与 B的意思一致

3.When you are calling in a noisy area, you are advised to

A.use a more sensitive microphone

B.shout loudly into your microphone

C.go away quietly to continue the phone call

D.use your hand to help speak into the phone

正确答案:D

解析:问题问的是:当你在一个吵闹的地方打电话,你应当如何做?文章第五段末句说 If you are calling from a noisy area,use your hand to direct your voice into the microphone.如果在嘈杂环境中接听电话,要用你的手掩住话筒外侧,这样会使你的声音更集中。 这与 D的意思一致

4.The writer implies that the use of mobile phones in such places as museums should be

A.limited

B.expected

C.discouraged

D.recommended

正确答案:A

解析:问题问的是:作者暗示说在博物馆这类地方接电话应当如何?文章第三段首句说Think twice before using mobile phones in elevators,museums,churches or other indoor public places—especially enclosed spaces. 在电梯.博物馆.教堂或者其它室内公共场所,特别是密闭环境下使用手机应该三思而后行。可见,作者的意思是:在像博物馆这样的环境中,接打手机不能毫无顾忌,应有所限制,即 A:limited

5.Which of the following is true according to the passage

A.You should limit your mobile phone calls to personal affairs

B.You should speak quietly into your phone while in a church

C.You are supposed to turn off your mobile phone at a funeral

DYou are supposed to use your mobile phone as much as possible

正确答案:C

解析:问题问的是:根据文章的说法,下列哪种说法是正确的?文章第三段第三句说Worse yet,how would you feel if a mobile phone rang suddenly during a funeral!接下来在末句说:要想避免类似的尴尬局面,就要 making sure your mobile phone is switched off. 确保你的手机是关闭的,这里的 switched off 与C中的 turn off 同义

编辑推荐:

2015年职称英语考试理工类B级阅读理解模拟练习题汇总三

2015年职称英语考试理工类B级概括大意模拟练习题汇总三

2014年职称英语考试合格证书领取时间汇总

2015年职称英语考试网络辅导热招中……

更多关注:职称英语教材 职称英语考后真题点评 职称英语零基础通关

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>