当前位置:
首页 >> 外语类 >> 职称英语 >> 理工类 >> 正文

2015年职称英语考试理工类B级阅读理解模拟练习题11

发表时间:2014/9/10 9:17:15 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

Libraries

A library is a place to find out about almost anything. In it there are mostly books. There are also pictures, papers, magazines, maps, tapes, and records. Special science and art shows, story hours, movies, plays, and contests may also be held there.

Long, long ago a library had only books, and these were hard to get. Books could be written only by hand. There were so few that no one was allowed to take them out of the library. After the printing press was invented, books could be made faster. This helped libraries get more books.

To borrow a book to take home today, a person just needs a library card. In many libraries a helper checks the book out. He or she stamps the card. The mark shows the date by which the book must be returned. If the book is returned late, the person must usually pay-money, called a fine. In some libraries a computer has taken the place of stamping.

Books in a library are put into a certain order to help people find what they want. All books about animals may be placed together. Or all stories written by the same person may be placed together. A big set of cards lists all the library's books in alphabetical order. It is called the card catalog. It tells where each of them can be found.

People who live far in the country may find it hard to get to a library. For these people there are bookmobiles, which are large trucks filled with books. Each truck travels to many places. All the people have to do is meet the truck and choose the books they would like to read.

1.What can we find in a library

A.all the books unpublished

B.all the information

C.records and video tapes

D.experimental equipments

正确答案:C

解析:问题问的是:我们可以在图书馆找到什么?从第一段的There are also pictures, papers, magazines, maps, tapes, and records. Special science and art shows, story hours, movies, plays, and contests may also be held there.可以得出C是正确选项

2.Why were there only few books in an ancient library

A.Because people couldn't borrow any from it

B.Because books were written by hand and very rare

C.Because they were hard to protect

D.Because they were easily destroyed

正确答案:B

解析:问题问的是: 为什么以前的图书馆藏书很少? 文章第二段提到了馆藏很少的原因,即书很难得到,而且只能用手写

3.How has the situation changed

A.Libraries can get books as many as possible

B.It is quite easy for you to check out books and information by yourself

C.You can borrow books without any regulations

D.It is fairly easy for you to borrow books from libraries

正确答案:D

解析:问题问的是:图书馆的状况是怎么改变的?文章第三段提到了今天的图书馆产生的变化,其中提到了借还书的便利性以及计算机的应用

4.Books in a library are stored in different orders, such as the order designed according to

A.field of writing

B.spelling of titles

C.spelling of writers' names

D.all of the above

正确答案:D

解析:问题问的是:图书馆中的图书按照怎样不同的次序摆放?第四段提到了书摆放的次序,并举例说明有关动物的放在一起,一个人写的放在一起以及按照题目罗列的馆藏图书目录

5.Which one is NOT introduced about libraries

A.When the first library appeared

B.The history of them

C.The current situation

D.Something about moving libraries

正确答案:A

解析:问题问的是:文章没有提到图书馆的哪一方面?文章中并没有提到第一座图书馆的建设内容,而是提到了图书馆的过去和现在,文章的最后一段还提到了有关流动图书馆的信息

编辑推荐:

2015年职称英语考试理工类B级阅读理解模拟练习题汇总三

2015年职称英语考试理工类B级概括大意模拟练习题汇总三

2014年职称英语考试合格证书领取时间汇总

2015年职称英语考试网络辅导热招中……

更多关注:职称英语教材 职称英语考后真题点评 职称英语零基础通关

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>