当前位置:

2011年职称英语考试理工类c级考试真题

发表时间:2013/9/26 11:05:22 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)

下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段选择1个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。

Hurricane

1 A hurricane (飓风) is a tropical storm with winds that have reached a constant speed of 74 miles per hour. Hurricane winds blow in a large spiral(螺旋) around a relative calm center know as the "eye". The "eye" is generally 20 to 30 miles wide, and the storm may extend outward 400 miles. As a hurricane nears land, it can bring heavy rains, high winds, and storms (风暴潮). The storm surges and heavy rains can lead to flooding.

2 Hurricanes are given a different label, depending on where they occur. If they begin over the North Atlantic Ocean, the Caribbean Sea, the Gulf of Mexico, or the Northeast Pacific Ocean, they are called hurricanes. Similar storms that occur in the Northwest Pacific Ocean west of the International Date Line are called typhoon. Near Australia and in the India Ocean, they are referred to as tropical cyclones (龙卷风).

3 When a hurricane hits land, it can do great damage through its fierce winds, heavy rains, inland (内陆的) flooding, and huge waves crashing on to the shore. During a hurricane, homes, businesses, and public buildings may be damaged or destroyed; road and bridges can be washed away. A powerful hurricane can kill more people and destroy more property than any other natural disaster. Fishermen are at special risk from hurricanes as they may be at sea when a hurricane arrives and not be able to get to a safe harbour if they do not receive adequate warning.

4 If a hurricane is coming in your area, the most important thing is to stay calm and find shelter immediately. Go to your safe room. If you do not have one, stay indoors during the hurricane and go to a safer place near the center of your home. Cover yourself with a blanket and be sure to keep away from windows and glass doors, because if the glass breaks it's really dangerous. Do not be fooled if there is a lull (暂停); it could be the eye of the storm-winds will pick up again.

23. Paragraph 1 _____________

24. Paragraph 2_____________

25. Paragraph 3_____________

26. Paragraph 4_____________

A. What should you do during a hurricane?

B. What are different names of hurricanes?

C. What is a hurricane?

D. What damages can a hurricane cause?

E. How do you know a hurricane is coming.

F. Where do hurricanes usually happen?

27. Depending on where the occur, hurricanes have_____________.

28. A powerful hurricane may become the most destructive_____________.

29. When a hurricane arrives, fishermen are in great danger if they are at sea and do not get_____________.

30. During a hurricane one should stay away from_____________.

A. inland flooding

B. natural disaster

C. early warning

D. windows and glass doors

E. a constant speed

F. different labels

第3部分:概括大意与完成旬子

23 C 文章第一段的第一句话给出了飓风的简单定义,第二、三句话介绍了飓风眼,第四、五句话介绍了腿风到达大陆时给人们生活带来的危害,所以本段主要是对飓风的定义。所以答案为 C"什么是飓风?"。

24 B 本段中,作者介绍了由于出现的地点不一样,腿风具有不同的称号:飓风、台风和龙卷风。可以看出,本段是在讲述飓风不同的名字,因此答案为 B。

25 D 本段中,作者在第一句中介绍了当飓风登陆后,给大陆带来的是强风、暴雨。内陆地区的洪水以及冲击海岸的海浪。第二句话中,作者介绍了在腿风可以破坏住宅、办公及公共建筑;公路桥梁也会被冲毁。第三句话中,作者提到与其他自然灾害相比,飓风会使更多的人丧生,造成更多的财产损失。第四句话中,作者提到,飓风来临时,出海的渔民如果没有得到准确的警告,又没能找到安全的避风港,那他们的危险就很大。由此可知,本段主要讲述的是飓风给人类带来的危害,所以答案为 D"飓风会带来什么危害?"。

26 A 本段中,作者在第一句中提到了当飓风来临时,最重要的事情是保持冷静并尽快找到避难的地方。第二句中,作者提示遇到飓风时,你应该待在安全密室里。接着作者提示,如果没有安全密室,就在飓风来临的时候待在家里,并在家里尽量接近中央处找一 个安全的地方。另外,要给自己蒙上一个毯子,并保证远离窗户或玻璃门,因为一旦玻璃破碎,那将很危险。最后,作者提到在飓风暂停的时候,不要认为那是飓风停止了,那有可能是飓风眼一一风会重新再来。由此可知,本段主要讲述了当飓风来临的时候,人们应该如何做,所以答案为 A "在飓风来临的时候,你应该做什么?"。

27 F 第二段第一句话,作者介绍了由于跑风发生的地点不一样而会有不同的名字,所以答案为 F"不同的称号"。

28 B 在第三段第三句话中,作者提到强有力的飓风对人类和财产的破坏比其他自然灾难更大,因此本题答案应为 B"自然灾难"。

29 C 在第三段最后一句话中,作者提到飓风来临时,出海的渔民如果没有得到准确的警告,又没能找到安全的避风港,那他们的危险就很大。由此可知,本题答案为 C"提前的警告"。

30 D 在第四段第四句话中,作者提醒读者在腿风来临的时候要"远离窗户或玻璃门,因为一旦玻璃破碎那将很危险"。由此可知,本题答案为D "窗户和玻璃门"。

(责任编辑:vstara)

9页,当前第3页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>