当前位置:
首页 >> 外语类 >> CET4 >> 模拟试题>> 正文

2014年大学英语四级考试阅读理解强化练习4

发表时间:2014/6/5 15:20:24 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

2014年大学英语四级考试阅读理解强化练习:

Passage Two

Questions 61 to 65 are based on the following passage.

You never see them, but they're with you every time you fly. They record where you are going,how fast you're traveling and whether everything on your airplane is functioning normally. Their ability to withstand almost any disaster makes them seem like something out of a comic book. They're known as the black box.

When planes fall from the sky, as a Yemeni airliner did on its way to Comoros Islands in the India ocean June 30, 2009, the black box is the best bet for identifying what went wrong. So when a French submarine (潜水艇) detected the device's homing signal five day; later, the discovery marked a huge step toward determining the cause of a tragedy in which 152 passengers were killed.

In 1958, Australian scientist David Warren developed a flight-memory recorder that would track basic information like altitude and direction. That was the first mode for a black box, which became a requirement on all U.S. commercial flights by 1960. Early model,, often failed to withstand crashes,however, so in 1965 the device was completely redesigned and moved to the rear of the plane - the area least subject to impact - from its original position in the landing wells (起落架舱). The same year, the Federal Aviation Authority required that the boxes, which were never actually black, be painted orange or yellow to aid visibility.

Modem airplanes have two black boxes: a voice recorder, which tracks pilots' conversations,and a flight-data recorder, which monitors fuel levels, engine noies and other operating functions that help investigators reconstruct the aircraft's final moments. Placed in an insulated ( 隔绝的) case and surrounded by a quarter-inch-thick panels of stainless steel, the boxes can withstand massive force and temperatures up to 2,000~F. When submerged, they're also able to emit signals from depths of 20,000 ft.

Experts believe the boxes from Air France Flight 447, which crasned near Brazil on June l, 2009, are in water nearly that deep, but statistics say they're still likely to turn up. In the approximately 20 deep-seacrashes over the past 30 years, only one plane's black boxes were never recovered.

61. What does the author say about the black box?

A) It ensures the normal functioning of an airplane.

B) The idea for its design comes from a comic book.

C) Its ability to ward off disasters is incredible.

D) It is an indispensable device on an airplane.

62. What information could be found from the black box on the Yemeni airliner?

A) Data for analyzing the cause of the crash.

B) The total number of passengers on board.

C) The scene of the crash and extent of the damage.

D) Homing signals sent by the pilot before the crash.

63. Why was the black box redesigned in 1965?

A) New materials became available by that time.

B) Too much space was needed for its installation.

C) The early models often got damaged in the crash.

D) The early models didn't provide the needed data.

64. Why did the Federal Aviation Authority require the black boxes be painted orange or yellow?

A) To distinguish them from the colour of the plane.

B) To caution people to handle them with care.

C) To make them easily identifiable.

D) To conform to international standards.

65. What do we know about the black boxes from Air France Fligh 447?

A) There is still a good chance of their being recovered.

B) There is an urgent need for them to be reconstructed.

C) They have stopped sending homing signals.

D) They were destroyed somewhere near Brazil.

答案:

Passage Two

你从未见过它们,但每次乘坐飞机时它们都和你在一起。它们记录下你要去的地点,飞行速度以及飞机上的一切是否正常运转。【61】它们几乎能够经受任何灾难,这样的性能让它们看起来像是来自漫画书里的东西。它们就是黑匣子。 【62】当飞机从高空中坠毁时,如2009年6月30日也门飞机在飞往印度洋的科摩洛岛的途中坠机,黑闸子是找出故障出在何处的最佳保障。因此,五天后,当一艘法国潜水艇发现黑匣子返回的信号时,确定那场导致152名旅客丧生的空难原因调查取得了一个巨大的进展。

1958年,澳大利亚科学家David Warren发明了一个飞行记录器,该装置能对飞行高度和方向等基本信息进行追踪。这便是最早的黑匣子模型。1960年,这个装置成了美国商用机上必不可少的一部分。【63】但早起的型号往往无法经受撞击,因此在1965年,人们对该装置进行了彻底的改造,并且将它从先前的起落架舱位置移到了机身后侧位置——最不容易受到影响的区域。【64】为了方便救援队辨认,同年,联邦航空局要求黑闸子的颜色漆成橙色和黄色, 实际上这些匣子从未真是黑色的。

现代飞机有两个黑匣子:一个是舱声录音器,它会记录下飞行员的谈话,另一个是飞行数据记录器,它能监控燃油量、引擎声音及其它有助于调查者还原飞机最后时刻状况的长作功能。黑匣子被置于一个被隔绝的盒子里,四周围着厚度为l/4英寸厚的不锈钢板,这些匣子能经得住三大的撞击力,耐得住2000华氏度的高温。【65】当沉入大海时,它们也能够从两万英尺的深海发出信号,专家们认为,2009年6月1日在巴西附近失事的法国航空447航班上的黑匣子位于几乎那个深度——两万英尺的海中,但统计学专家声称,它们仍然有可能被找到。过去的30年间,在约20起远洋飞机失事事件中,唯独只有一架飞机上的黑匣子至今仍下落不明。

61. What does the author say about the black box? 坐着是怎么说黑匣子的?

A) It ensures the normal functioning of an airplane.

B) The idea for its design comes from a comic book.

C) Its ability to ward off disasters is incredible.

D) It is an indispensable, device on an airplane.

A)它能保证飞机发挥正常的功能。

B)它的设计理念来自一本漫画书。

C)它防避灾难的能力让人难以置信。

D)它是飞机上不可缺少的设备。

【解析】C。细节题。由题干中的the black box定位在文章开头。黑匣子能经受几乎所酉的灾难,这一点让人十分惊讶。故选项C符合题意。而选项A、D并未提及。文中提到漫画书是为了突显黑匣子的神奇,而不是说发明黑匣子的灵感源于漫画书,选项B的说法不正确。

62. What information could be found from the black box on the Yemeni airliner? 从也门客机的黑匣子里可以找到什么信息?

A) Data for analyzing the cause of the crash.

B) The total number of passengers on board.

C) The scene of the crash and extent of the damage.

D) Homing signals sont by the pilot before the crash.

A)分析空难原因的数据。 B)飞机上乘客的总改。

C)飞机坠毁的地点和受损程度。 D)空难发生前飞行冠发出的导航信号。

【解析】 A。细节题。文章第二段第一句以也门飞机失事为例,说明黑匣子的作用:当飞机坠毁时,黑匣子能够确定故障出在哪儿。由此可推断,从黑匣子中可找出也门飞机失事的原因,故正确答案为A。选项B、C、D在文申并未提及。

63. Why was the black box redesigned in 1965? 1965年黑匣子为什么会被重新设计?

A) New materials became available by that time.

B) Too much space was needed for its installation.

C) The early models often got damaged in the crash.

D) The early models didn't provide the needed data.

A)那时新材料面世了。 B)安装黑匣子需要太多的空间。

C)早期的型号在空难中经常被毁坏。 D)早期的型号没有是供所需的数据。

【解析】 C。推理题。从第三段第三句可得出,之前的黑匣子在飞机坠毁时经不住强烈的撞击,容易遭受毁坏,因此l965年人们重新改造了黑匣子。故选C。

64. Why did the Federal Aviation Authority require the black boxes be pain ed orange or yellow? 联邦航空局为 什么要将黑匣子涂成橙色或者黄色?

A) To distinguish them from the colour of the plane.

B) To caution people to handle them with care.

C) To make them easily identifiable.

D) To conform to international standards.

A)为了区分黑匣子和飞机的颜色。

B)为了警告人们要小心对待黑匣子。

C)为了便于辨认黑匣子。

D)为了和国际标准一致。

【解析】 C。细节题。由题干中的the black boxes be painted orange or yeliow定位在第二一段最后一句。将黑匣子漆成橙色或黄色是因为这些颜色比较明显,容易被救援队伍发现,故选C。

65. What do we know about the black boxes from Air France Flight 447? 我们知道有关法国航空公司447航班 上的黑匣子的什么信息?

A) There is still a good chance of their being recovered.

B) There is an urgent need for them to be reconstructed.

C) They have stopped sending homing signals.

D) They were destroyed ed somewhere near Brazil.

A)它们仍然很可能会被找到。 B)迫切需要对它们进行修复。

C)它们已停止发出导航信号。 D)它们在巴西附近的一个地方被毁坏了。

【解析】 A。推理题。由AirFrance Flight447定位在最后一段的倒数第二句。该句说明了:据数据显示,法国航空477航班上的黑匣子仍有可能被探测人员发现。故选项A符合文意。选项B并未提到。文中提到黑匣子即使被深埋于海底仍然能够发射信号,故选项C的说法不正确。而文中只提到477航班在巴西附近坠毁,而并不是说黑匣子遭受毁坏,选项D偷换了概念。故选A。

编辑推荐:

2014年大学英语四级考试阅读理解强化练习汇总

2014年英语四级考试长篇阅读段落信息匹配练习汇总

2014年大学英语四级阅读理解精选模拟题

2014年大学英语四级语法精选模拟题

2014年大学英语四级听力精选模拟题

相关文章CET4报考指南  CET4教教材热卖  CET4资料库  CET4免费备考

(责任编辑:中原茶仙子)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>