当前位置:
首页 >> 外语类 >> CET4 >> 模拟试题>> 正文

2014年大学英语四级考试阅读理解强化练习10

发表时间:2014/6/5 15:26:43 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

2014年大学英语四级考试阅读理解强化练习:

Passage Two

Questions 61 to 65 are based on the following passage.

Sixteen years ago, Eileen Doyle's husband, an engineer, took his four children up for an early morning cup of tea, packed a small case and was never seen or heard of again. Eileen was astonished and in a state of despair. They had been a happy family and, as far as she knew, there had been nothing wrong with their marriage.

Every day of the year a small group of men and women quietly pack a few belongings and without so much as a note or a goodbye close the front door for the last time, leaving their debts, their worries and their confused families behind them.

Last year, more than 1,200 men and nearly as many women were reported missing from home the highest in 15 years. Many did return home within a year, but others rejected the past completely and are now living a new life somewhere under a different identity.

To those left behind this form of desertion is a terrible blow to their pride and self-confidence. Even the finality of death might be preferable. At least it does not imply rejection or failure.   Worse than that, people can be left with an unfinished marriage, not knowing whether they will have to wait seven years before they are free to start a fresh life.

Clinical psychologist Paul Brown believes most departures of this kind to be well planned rather than impulsive. "It's typical of the kind of personality which seems able to ignore other people's pain and difficulties. Running away, like killing yourself, is a highly aggressive act. By creating an absence the people left behind feel guilty, upset and empty."

61. When her husband left home, Eileen Doyle________

A) could not forgive him for taking the children

B) had been expecting it to happen for some time

C) could not understand why

D) blamed herself for what had happened

62. Most people who leave their families behind them________

A) do so without warning

B) do so because of their debts

C) come back immediately

D) change their names

63. Some people would even prefer the death to the running away of their spouse because________

A) their spouse would feel no pain during the death

B) their spouse's death would not blow their pride and confidence

C) a desertion would not bring a feeling of rejection or failure

D) their spouse's death would make them feel less painful

64. The man or woman left behind with an unfinished marriage usually________

A) admits responsibility for the situation

B) wishes the person who has left were dead

C) comes back within a year

D) will have no legal marriage life for seven years

65. Paul Brown regards leaving home in such circumstances as________

A) an act of despair

B) an act of selfishness

C) the result of a sudden decision

D) the result of the enormous sense of guilt

答案:

61.【解析】C。细节题。根据第一段第二句“Eileen was astonished.”可以断定C“(她)不明白为什么”应该是正确答案。其余三项均不符合文章意思。

62.【解析】A。细节题。该题较简单,解题依据应该是文章第二段,“…without so much as a note or goodbye”。所以A项正确。

63.【解析】 B。细节题。文章第四段第一句说这种被抛弃的行为对被遗弃的人造成致命一击,严重打击了他们的自尊心和自信心。第二、三句说明那些被遗弃的人甚至宁愿自己的配偶已经死亡,至少死亡不会意味着自己被抛弃或失败,所以要比被遗弃的感觉好点。第三句“At least it…”中的it是指death而不是题干中主语所指。综上所述,A选项错误,C选项的主语应当是their spouse’s death,D选项是断章取义,故B正确。

64. 【解析】 D。推理题。问题的题干应该在第四段最后一句,所以答案在此“…Worse than that,...an unfinished marry age….wait seven years before…”,D项正是这种意思。

65.【解析】 B。细节题。依据为第五段第二句“It’s typical of the kind of personality which seems able to ignore other people’ Spain an difficulties.”。他们忽略他人的痛苦和困难显然是一种自私的行为。

编辑推荐:

2014年大学英语四级考试阅读理解强化练习汇总

2014年英语四级考试长篇阅读段落信息匹配练习汇总

2014年大学英语四级阅读理解精选模拟题

2014年大学英语四级语法精选模拟题

2014年大学英语四级听力精选模拟题

相关文章CET4报考指南  CET4教教材热卖  CET4资料库  CET4免费备考

(责任编辑:中原茶仙子)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>