1. A society’s infant mortality rate is an accepted indicator of that society’s general health status. Even though in some localities in the United States the rate is higher than in many developing countries. In the United States, overall the rate has been steadily declining. This declines does not necessarily indicate, however, that babies in the United States are now, on the average, healthier at birth than they were in the past.
Which one of the following reasons, if true, most strongly supports the claim made above about the implications of the decline?
A. The figure for infant mortality is compiled as an overall rate and thus masks deficiencies in particular localities.
B. Low birth weight is a contributing factor in more than half of the infant deaths in the United States.
C. The United States has been developing and his achieved extremely sophisticated technology for saving premature and low-birth-weight babies, most of whom require extended hospital stays.
D. In eleven states of the United States, the infant mortality rate declined last year.
E. Babies who do not receive adequate attention from a caregiver fail to thrive and so they gain weight slowly.
as the passage suggests, the decline, in the author's opinion, does not indicate that the babies are healthier than b4.so ,in support of this conclusion ,we must show that though the babies are not healthier but they survive.
A is skeptical about the accuracy of the statistics .
B gives us a piece of irrelevant information.
D is also irrelevant. So is e.
C tells us why unhealthy babies can survive and the death rate declines.
C is the right answer.
2. The public is well aware that high blood cholesterol levels raise the risk of stroke caused by blood clots, but a recent report concludes that people with low blood cholesterol levels are at increased risk of the other lethal type of stroke---cerebral hemorrhage, caused when a brain artery busts. The report suggests that because blood cholesterol plays a vita role in maintaining cell membranes, low blood cholesterol weakens artery walls, making them prone to rupture. The conclusion thus supports a long-standing contention by Japanese researchers that Western diets better protect against cerebral hemorrhage than do non-Western diets.
The argument is based on which one of the following assumption?
A. Western diets are healthier than non-Western diets.
B. Western diets result in higher blood cholesterol levels than do non-Western diets.
C. High blood cholesterol levels preclude the weakening of artery walls.
D. Cerebral hemorrhages are more dangerous than strokes caused by blood clots.
E. People who have low blood pressure are at increased risk of cerebral hemorrhage.
The passage provides us with information of the relationship between stroke and the level of blood cholesterol. but the conclusion is about the relationship between diet and hemorrhage. so there is a gap here. We must find the bridge. Only B, the right answer, closes the gap.
3. Anthropologists assert that cultures advance only when independence replaces dependence---that is, only when imposition by outsiders is replaced by initiative from within. In other words, the natives of a culture are the only ones who can move that culture forward. Non-natives may provide valuable advice, but any imposition of their views threatens independence and thus proGREss. If one looks at individual schools as separate cultures, therefore, the key to educational progress is obvious:
which one of the following best completes the passage?
A. individual schools must be independent of outside imposition
B. some schools require more independence than others, depending on the initiative of their staffs and students
C. school systems officials must tailor their initiatives for change to each individual school in the system
D. outsiders must be prevented from participation in schools’ efforts to advance
E. the more independent a school is, the more educational progress it will make
答案:A
A可由文中可得到: cultures advance必要条件是 when independence replaces dependence---that is, only when imposition by outsiders is replaced by initiative from within, 而问题问的是: educational progress, 所以根据cultures advance的必要条件可以推出A, Assumption: individual schools as separate cultures
B,C,E无
D错误,因为: Non-natives may provide valuable advice
4. The public in the United States has in the past been conditioned to support a substantial defense budget by the threat of confrontation with the Eastern bloc. Now that that threat is dissolving, along with the Eastern bloc itself, it is doubtful whether the public can be persuaded to support an adequate defense budget.
Which one of the following indicates a weakness in the position expressed above?
A. It presupposes that public opinion can be manipulated indefinitely, without the public’s becoming aware of that manipulation.
B. It refers to past and present events that do not have a causal connection with public support of the budget.
C. It assumes as fact what it seeks to establish by
D. It fails to give any reason for the judgment it reaches.
E. It hinges on the term “adequate”, the precise meaning of which requires reevaluation in the new context.
答案:E
A. 不关题意
B. 错误, causal connection文中有
C. 无
D. 错误, reason文中有
E. 因为在开始文中只提到a substantial defense budget , 而后面却说的是support an adequate defense budget. “adequate”在这里是一个概念很模糊的词,因为很多可以说成adequate,而很少也可以说成adequate, 这主要看被要求的情况.并且public有可能不支持很大数量的defense budget,却有可能支持很小数量的defense budget.
编辑推荐:
(责任编辑:昆凌)