当前位置:
首页 >> 外语类 >> 职称英语 >> 理工类 >> 正文

2014年职称英语考试理工类概括大意模拟题(9)

发表时间:2013/5/16 9:39:53 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

【导读】本文是由中大职称英语考试网编辑整理的职称英语相关复习内容,更多免费精职称英语考试练习题尽在中大职称英语考试网,敬请关注!

Food, Water and Energy Shortages Feared by 2030

1 Speaking at the Sustainable Development conference in London, Britain's chief scientific advisor warns that under the backdrop of a growing global population, the world will face a "perfect storm" of threats as food, water and energy shortages combine to impact society by the year 2030.

2 Dr. John Beddington says in just more than 20 years, the world's population will reach 8.3 billion. In and of itself, that means needs will be greater in the future. As this happens, Britain's chief scientific advisor warns that resources will be under increased pressure and climate change will also come into play, exacerbating problems.

3 "There is an increase in the demand for food. That is going to be up by about 50 percent by 2030," Dr. Beddington said. "The increase in demand for energy is going to be up by a similar amount and the demand for fresh water, which is really very important, is going to be up by something like 30 or 40 percent."

4 Professor Beddington says now that oil prices have dropped again, domestic and international pressure to deal with energy issues that we will have to confront in the future may well decline. But he underlines it is absolutely imperative to develop green solutions to lessen the impact that climate change will inevitably bring.

5 "I think the world community is taking that very seriously. You know, the major meeting is coming in Copenhagen at the end of the year. So I think that climate change is very high up the agenda. Similarly, I think food security is up the agenda and needs to be but I think that the problem of water security is really not being addressed properly," he said.

6 "If we are going to use science and technology to address some of these problems, we are going to need to get that science and technology in place well in time to actually address issues," Dr. Beddington said. If little is done in the coming years, Beddington says the "perfect storm" of threats will increase the likelihood of unrest, conflict and mass migration in various parts of the world.

1.Paragraph 1

2.Paragraph 2

3.Paragraph 3

4.Paragraph 5

A.Factors that exacerbate situation in 20 years

B. Science and technology help

C. Specific increased demands

D. “Perfect storm” approaching

E. Something is done properly while others are not

F. The world’s population should be decrease

正确答案:DACE

解析:1.第一段就提到了2030年可能发生的食物,水和能源短缺共同造成的“完美风暴”。

2.第二段讲的是20年后将问题恶化的几个因素。

3.第三段列举了每种资源需求增长的具体幅度。

4.第五段提到了气候和食物问题已经受到了重视,但水安全的问题没有得到适当的关注。

5.The “perfect storm” of threats refer to

6.By 2030, the demand for food will be up

7.The world community is taking very seriously of

8.If little is done in the coming years,

A.by about 50 percent

B. climate change

C. by thirty percent

D. the combination of food, water and energy shortages

E. unrest, conflict and mass migration may occur in many parts of the world

F. water security

正确答案:DABE

解析:5.问题问的是:一连串的威胁形成的“完美风暴”是指什么?第一段提到了就是指食物,水和能源短缺的共同作用。

6.问题问的是:到2030年,食物需求会增加多少?第三段提到了50%。

7.问题问的是:全世界都非常重视什么?第五段提到了年底在哥本哈根召开世界范围的会议,气候问题被提上主要议程。

8.问题问的是:如果接下来几年不采取措施,会发生什么?最后一段提到了动乱,冲突和大批移民等结果

编辑推荐:

2013年职称英语考试真题汇总

2013年职称英语考试成绩查询时间

2014年职称英语考试网络培训

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>