当前位置:

2015年职称英语考试卫生类A级模拟试卷二

发表时间:2014/8/28 16:24:16 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

第2部分:阅读判断(第16—22题,每题1分,共7分) 。 下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断;如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。

16

根据材料,回答16-22问题。

Highways

The increase in auto production, private turnpike (收费公路) companies under local authorities began to spring up, and by 1921 there were 387, 000 miles of paved roads. At that time, there were no national standards for size, weight restrictions, or weight of trucks. During the World War I, roads throughout the country were nearly destroyed by the weight of trucks.

When General Eisenhower returned from Germany in 1919, he noted: "the old convoy (车队)had started me thinking about good, two-lane highways, but Germany's Autobahn or motorway had made me see the wisdom of broader ribbons across the land. "

The interstate highway system was f'mally started in 1956. To build its 44, 000-mile web of highways, bridges, and tunnels, hundreds of unique engineering designs and solutions had to be worked out. Considering the many geographic features of the country such as mountains, steep

grades, wetlands, rivers, deserts and plains, innovative designs of roadways began to weave their way across the country, forever altering the face of Americ

A.

Today, the interstate system links every major city in the U. S. , and the U. S. with Canada and Mexico. Built with safety in mind, the highways have wide lanes and shoulders, dividing medians, or barriers, long entry and exit lanes, curves engineered for safe turns, and limited access. The death rate on highways is half that of all other U. S roads (0. 86 deaths per 100 million passenger miles compared to 1.99 deaths per 100 million on all other roads).

By opening the North American continent, highways have enabled consumer goods and services to reach people in remote and rural areas of the country, spurred the growth of suburbs,and provided people with greater options in terms of jobs, access to cultural program, health care, and other benefits. Above all, the interstate system provides individuals with what they cherish most: personal freedom of mobility.

The interstate system has been an essential element of the nation's economic growth in terms of shipping and job creation: more than 75 percent of the nation's freight deliveries arrive by truck; and most products that arrive by rail or air use interstates for the last leg of the journey

by vehicle. Not only has the highway system affected the American economy by providing shipping routes, it has led to the growth of spin-off industries like service stations, motels,restaurants, and shopping centers. It has allowed the relocation of manufacturing plants and other industries from urban areas to rural.

National standards for paved roads were in place by 1921.

A.

Right

B. Wrong

C. Not mentioned

参考答案:B 系统解析:【题 干】铺设道路的国家标准于l921年获得通过。

【解 析】利用关键词1921可以定位到文章第一段第一句,大意为“美国在1921年有38.7万英里铺设好的公路,但对于道路的大小、载重量及商业标志都没有全国统一标准”。题干信息与原文信息不符合,故答案为B。

17

Eisenhower felt that the broad German motorways had better quality than the highways of Americ

A.

A.

Right

B. Wrong

C. Not mentioned

参考答案:A 系统解析:【题 干】Eisenhower认为德国的公路比美国的公路好。

【解 析】利用题干关键词Eisenhower可以定位文章第一段最后一句,意为“老式车队让我开始设想好的双车道公路,但德国的公路让我见识到了穿过陆地的更宽的狭长带的智慧”,可知Eisenhower觉得德国公路很好,故选A。

18

In the 1950s that the American government finally took action to build a national highway system.

A.

Right

B. Wrong

C. Not mentioned

参考答案:A 系统解析:【题 干】在20世纪50年代,美国政府开始建立州际高速公路系统。

【解 析】利用关键词1950s可以定位到文章第二段“Tlle interstate highway system was finally started in l956.”.意为“美国于1956年开始修建全国高速公路系统”。题干信息与原文信息一致,所以答案为A。

19

Many of the problems presented by the country's geographical features found solutions in innovative engineering projects.

A.

Right

B. Wrong

C. Not mentioned

参考答案:A 系统解析:【题 干】许多地理地貌形成的问题通过创新设计找到了解决方法。

【解 析】利用题干关键词geographic features可以定位到第二段最后一句,意为“鉴于这个国家的许多地理特征,如高山、陡坡、湿地、河流、沙漠和平原等,对公路的创新设计开始遍布全国,永远地改变了美国的面貌”。题干信息与原文一致,所以答案为A。

20

With safety considerations, the death rate on interstate highways is still higher than that of other American roads.

A.

Right

B. Wrong

C. Not mentioned

参考答案:B 系统解析:【题 干】虽有了安全的考虑,州际高速公路上的死亡率仍比其他路上要高。

【解 析】利用题干关键词death rate定位到第三段“The death rate on highways is half that of all other U.S roads”,意为“发生在美国高速公路上的死亡率比其他道路上的死亡率要低一半”。题干信息与原文不一致,所以答案为B。

21

The interstate highways system provides access between major military installations in Americ

A.

A.

Right

B. Wrong

C. Not mentioned

参考答案:C 系统解析:【题 干】美国高速公路提供连通军事设施的途径。利用关键词文章military installations进行定位,发现没有这一信息,所以答案为C。

22

Service stations, motels and restaurants promoted the development of the interstate highway system.

A.

Right

B. Wrong

C. Not mentioned

参考答案:B 系统解析:【题 干】服务站、汽车旅馆和饭店等促进了州际高速公路的发展。

【解 析】利用题干关键词service stations、motels和restaurants可以定位到文章第五段“it has led tO the growth of spin—off industries like service stations.motels,restaurants,and shopping centers.”,意为“州际高速公路的建设推动了服务站、汽车旅馆和饭店等发展”。题干信息将因果关系倒置,所以答案为B。

(责任编辑:pgl)

9页,当前第2页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>