当前位置:
首页 >> 外语类 >> 职称英语 >> 综合类 >> 正文

2015年职称英语考试综合类C级阅读理解模拟练习题8

发表时间:2014/8/11 13:09:59 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

Immigration and Problems

Hundreds of thousands of people supporting immigration rights in the US filled streets all over America in early 2006. Many held signs and American flags and asked to be treated as citizens—not criminals. Many of these supported legislation from Senator John McCain that would open a path to citizenship to immigrants who were already in the country illegally. Proposed legislation from other politicians called for stricter measures—including rounding up undocumented immigrants and sending them back to their home countries.

Canadian officials say that immigration applications continue to rise. Some want to keep the doors open. They need the labor. About 400,000 immigrants were allowed into the country in 2005, according to the Canadian Government statistics. However, all this growth means that cities need to adapt. Newcomers don’t always make a smooth transition into jobs for which they are skilled. So industries are using mentoring programs to help new immigrants find proper jobs.

With the large numbers of undocumented African immigrants arriving in the Canary Islands and showing no sign of abating, the Spanish Government has decided to get tough. There will be no more mass amnesties for illegal, and anyone coming to Spain without permission will be sent back, the government has announced. About 23,000 migrants landed on the islands in 2006, and riots have erupted in some crowded reception centers. This has promoted local authorities to appeal to the United Nations for help.

France’s new immigration and integration law gives the government new powers to encourage high skilled migration. It takes effect in 2007. The new law authorizes the government to identify particular professions where France has a talent shortage. Then the government will help these identified employers find immigrant workers with needed skills or qualifications. The selected foreign employees will be granted ‘skills and talents’ visas, valid for three years. But some concern that it’ll cause brain drain in developing countries.

31 Many immigrants swarmed into streets in the US in early 2006, demanding that they should be treated as_________.

[A] animals

[B] citizens

[C] civilians

[D] criminals

32 Some Canadian officials want to keep the door open because_________.

[A] Canada is in desperate need of talented people

[B] Canada can feed a much larger population

[C] Canada is suffering from labor shortage

[D] Canada is a multicultural country

33 What has the Spanish Government decided to do?

[A] Help immigrants find proper jobs.

[B] Let immigrants freely enter the country.

[C] Let immigrants freely enter the country.

[D] Take tough measures against illegal immigration

34 After France’s new immigration and integration law takes effect, it will_________.

[A] lure overseas students back home

[B] undermine the unity of the country

[C] drain developing countries of talent

[D] induce resentment among the French workers

35 The phrasal verb rounding up in paragraph 1 could be best replaced by_________.

[A] capturing

[B] encircling

[C] separating

[D] frightening

答案:31.B 本题问的是2006年初美国许多移民涌入街道,他们要求受到怎样的对待?答案可以从第一段的第二句话中找到,这句话说的是:许多移民举着标语和美国国旗,要求按公民而不是罪犯对待。

32..C 本题问的是一些加拿大官员想把门开着的原因是什么?答案可以从第二段中找到。前三句话是这么说的:加拿大官员说移民申请继续高涨。一些官员想把门开着。他们需要劳动力。

33.D 本题问的是西班牙政府决定做什么?答案可以从第三段中找到。第一句话是这么说的:随着大批的无证非洲移民来到加里那群岛并且没有减弱的迹象,西班牙政府决定采取严厉的措施。

34.C 本题问的是法国的新的移民和融入法案生效后,会发生什么情况?答案可以从最后一句中找到。这句话是这么说的:但是有些人担心,这个法案会导致发展中国家的人才流失。

35.A 本题问的是第一段中的短语“rounding up”由哪个词替换最合适?“round up” 是“逮捕、捕捉”的意思。A项与此意相符,所以正确答案应当为A。

编辑推荐:

2015年职称英语考试综合类C级阅读理解模拟练习题汇总二

2015年职称英语考试综合类B级阅读判断模拟练习题汇总二

2014年职称英语考试真题汇总

2014年职称英语考试合格证书领取汇总

2015年职称英语考试网络辅导热招中……

更多关注:职称英语教材 职称英语考后真题点评 职称英语零基础通关

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>