当前位置:
首页 >> 外语类 >> 职称英语 >> 综合类 >> 正文

2015年职称英语综合类c级补全短文指导练习题2

发表时间:2014/5/19 10:01:38 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

Keep the Trolls(小人) Away from Your Goals

There is a type of crab that cannot be caught it is agile and clever enough to get out of any crab trap. (1)

The trap is a wire cage with a hole at the top. Bait is placed in the cage, and the cage is lowered into the water. (2) A second crab joins him. A third. Crab Thanksgiving. Eventually, however, all the bait is gone.

The crabs could easily climb up the side of the cage and through the hole, but they do not. They stay in the cage. (3)And more.

Should one of the crabs realize there is no further reason to stay in the trap and attempts to leave, the other crabs will gang up on him and stop him. They will repeatedly pull him off the side of the cage. (4)If he persists still, they will kill him.

The crabs--by force of the majority--stay together in the cage. The cage is hauled up, and it's dinnertime on the pier. The chief difference between these crabs and humans is that these crabs live in water and humans on land.

Anyone who has a dream -- one that might get them out of what they perceive to be a trap--had best beware of the fellow-inhabitants of the trap.

The human crabs (we call them trolls) do not usually use physical force--although they are certainly not above it. (5) They have more effective methods at hand, and in mouth--doubt, ridicule, sarcasm, humiliation, and dozen others not listed in our dictionary. The point is to manage to keep the trolls away from your goals.

A.And yet, these crabs are caught by the thousands every day, thanks to a particular human trait they possess.

B. Other crabs come along and join them long after the bait is gone.

C. One crab comes along, enters the cage, and begins munching on the bait.

D. They tried their best to get out of the cage with the bait.

E. They generally don't need it, however.

F. If he is persistent, the others will tear off his claws to keep him from climbing.

正确答案:ACBFE

解析:1.A 从第一段和全文的联系来看,此处为转折关系。这里主要说的是有一种螃蟹非常聪明,但是每天有很多螃蟹被捕获,因为他们身上的某种特点很像人类。

2.C 注意该句与下一句的逻辑联系。有一只螃蟹怕了进来,接着是第二只.第三只。

3.B 前一句提到了螃蟹可以轻而易举地爬出笼子,但是它们没有。后一句说的是有越来越多的螃蟹爬了进来,因此该句说的应该是即便是在诱饵没了许久之后,还会有螃蟹爬进笼子。

4.F 注意下一句的递进说法,如果螃蟹还是坚持要爬出笼子,其他的螃蟹就会把它弄死。注意F选项中的persistent与下一句persist的词类转换。

5.E 下一句提到了更有效的方法。可以推断出,该句与下一句的列举有比较的意思,从上文的叙述我们可以得出,比螃蟹惯用的武力更为有效的方法就是怀疑.嘲笑.讽刺.侮辱等。

辑推荐:

2015年职称英语综合类c级补全短文指导练习题汇总

2015年职称英语综合类c级概括大意指导练习题汇总

2014年职称英语考试真题汇总

2014年职称英语考试成绩查询时间汇总

2015年职称英语考试网络辅导热招中……

更多关注:职称英语教材 职称英语考后真题点评 职称英语零基础通关

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>