【导读】本文是由中大职称英语考试网编辑整理的职称英语卫生类相关复习题,更多免费精选职称英语考试练习题尽在中大职称英语考试网,敬请关注!
The Barbie Dolls
In the mid 1940’s, the young ambitions duo Ruth and Ellison Handler, owned a company that made wooden pictures frames. It was in 1945 that Ruth and Elliot Handler joined with their close friend Harold Mattson to form a company that would be known for the most famous and successful doll ever created. This company would be named Mattel, MATT for Mattson and EL for Elliot!
In the mid 1950's, while visiting Switzerland, Ruth Handler purchased a German Lilly doll. Lilly was a shapely, pretty fashion doll first made in 1955. She was originally fashioned after a famous cartoon character in the West German Newsletter, Build.
Lilly is the doll that would inspire Ruth Handler to design the Barbie doll. With the help of her technicians and engineers at Mattel, Barbie was born. Ruth then hired Charlotte Johnson, a fashion designer, to create Barbie's wardrobe. It was in 1958 that the patent for Barbie was obtained. This would be a fashion doll unlike any of her time. She would be long limbed, shapely, beautiful, and only 11.5 inches tall. Ruth and Elliot would name their new fashion doll after their own daughter, Barbie.
In 1959, the Barbie doll would make her way to the New York Toy Show and receive a cool reception from the toy buyers.
Barbie has undergone a lot of changes over the years and has managed to keep up with current trends in hairstyles, makeup and clothing. She is a reflection of the history of fashion since her introduction to the toy market.
Barbie has a universal appeal and collectors both young and old enjoy time spent and memories made with their dolls.
词汇:
duo 一对艺人;一对 newsletter 时事通讯;业务通讯
shapely 样子好的,形状美好的 makeup 化妆;化妆品,组成;构造
fashion 把……塑造成,新式样,时尚
appeal 恳求,吸引力;呼吁;恳求
注释:
1.This company would be named MATTEL,MATT for Mattson,and EL for Elliot:这家公司命名为MATTEL(麦特尔),MATT代表麦特森(Mattson)、EL代表埃利奥特(Elliot)
2.shapely:是形容词,这一点特别请注意。She has shapely legs 她大腿的线条很美。
3.Ruth and Elliot would name their new fashion doll after own daughter,Barbie:Ruth 和 Elliot以自己女儿的名字芭比为他们新型的娃娃命名。name after:用……名字做名字。
1. When Ruth and Elliot Handler was young, they had a strong desire
A. to go to school.
B. to take photos.
C. to make frames.
D. to be highly successful.
2. Who owned Mattel?
A. Mattson.
B. Elliot.
C. Harold Mattson and Elliot Handler.
D. Harold Mattson, Ruth and Elliot Handler.
3. It can be inferred from the second paragraph that Lilly was fashioned after
A. Build.
B. a German doll.
C. a pretty girl.
D. a shapely woman.
4. Where did Ruth Handler's inspiration for the design of the Barbie doll come from?
A. Barbie.
B. Lilly.
C. Charlotte Johnson.
D. A fashion designer.
5. Which of the following statements is NOT true of the Barbie doll?
A. She does not attract young men.
B. She has undergone many changes over the years.
C. She is 11. 5 inches tall.
D. She has managed to keep up with fashion.
答案与题解:
1.D本题fs]的是:Ruth和Elliot年轻时在何方面有强烈的欲望?该题实际上是考“ambitious” (有野心的,有抱负的)的意思。“ to be highly successful"(能取得很大成功的)跟“ambitious” 的意思很接近,因此选项D是最佳答案。
2. D 本题问的是:谁拥有MATTEL?第一段第二句是这么说的:Ruth Handler和Elliot Handler和他们的好友Harold Mattson合开了一家公司。可见是三人所拥有,因此选项D是 正确答案。
3.A本题问的是:可以从第二段中推出,莉莉是根据什么塑造的?第二段最后一句是这么说 的:她(莉莉)最早是根据《西德时事通讯》中的一个着名的漫画人物"^"Build塑造的。
4.B本题问的是:Ruth Handler设计芭比娃娃的灵感是从哪里来的?第三段的第一句话是这 么说的:莉莉这个娃娃唤起了 Ruth Handler设计芭比娃娃的灵感。可见选项B是正确答案。
5.A本题问的是:下面哪一个有关芭比娃娃的陈述是不符合事实的?选项A说的是:她对年 轻人没有吸引力。文章的最后一段是这么说的:芭比娃娃对所有的人都有吸引力,收集者无论老少都喜欢和芭比共度时光,享受对她的回忆。
编辑推荐:
关注:网络辅导 职称英语报名时间汇总 招生方案 职称英语教材预订
(责任编辑:vstara)