当前位置:
首页 >> 外语类 >> 职称英语 >> 卫生类 >> 正文

2014年职称英语考试试题卫生类a级阅读理解强化练习题2

发表时间:2014/3/4 9:08:29 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

【导读】本文是由中大职称英语考试网编辑整理的职称英语卫生类相关复习题,更多免费精选职称英语考试练习题尽在中大职称英语考试网,敬请关注!

Income

Income may be national income and personal income. Whereas national income is defined as the total earned income of all the factors of production—namely, profits, interest, rent, wages, and other compensation for labor, personal income may be defined as total money income received by individuals before personal taxes are paid. National income does not equal GNP(Gross National Product)because the factors of production do not receive payment for either capital consumption allowances or indirect business taxes, both of which are included in GNP. The money put aside for capital consumption is for replacement and thus is not counted as income. Indirect taxes include sales taxes, property taxes, and excise taxes that are paid by businesses directly to the government and so reduce the income left to pay for the factors of production. Three-fourths of national income goes for wages, salaries, and other forms of compensation to employees.

Whereas national income shows the income that the factors of production earn, personal income measures the income that individuals or households receive. Corporation profits are included in national income because they are earned. Out of these profits, however, corporation profit taxes must be paid to government, and some money must be put into the business for expansion. Only that part of profits distributed as dividends goes to the individual; therefore, out of corporation profits only dividends count as personal income. The factors of production earn money for social security and unemployment insurance contributions, but this money goes to government(which is not a factor of production), not to individuals. It is therefore part of national income but not part of personal income.

On the other hand, money received by individuals when they collect social security or unemployment compensation is not money earned but money received. Interest received on government bonds is also in this category, because much of the money received from the sale of bonds went to pay for war production and that production no longer furnishes a service to the economy.

The money people receive as personal income may be either spent or saved. However, not all spending is completely voluntary. A significant portion of our income goes to pay personal taxes. Most workers never receive the money they pay in personal taxes, because it is withheld from their paychecks. The money that individuals are left with after they have met their tax obligations is disposable personal income. Disposable income can be divided between personal consumption expenditures and personal savings. It is important to remember that personal saving is what is left after spending.

词汇:

GNP(Gross National Product)国民生产总值 indirect taxes 间接税

sales taxes 销售税 property taxes 财产税 excise taxes 消费税

corporation profit taxes 公司利润税 dividend 红利;股息;债息

social security (美国的)社会保障制度;社会保险(制度);社会保险金

withhold 使停止;阻挡;拒给;隐瞒;克制

disposable 可自由使用的;可任意处理的

注释:

1.namely:即;也就是。例如:Only one boy was absent,namely Harry.只有一个男孩缺席,那就是哈里。

2.…thus is not counted as income…:……因此不能算收入……count可作动词和不及物动词。例如:There will be ten guests,not counting the children.孩子不算,将有10个客人。

3.go for…:用于

4.interest received on government bonds…:政府债券所得利息……

5.furnishes a service to…:对……提供服务

6.…because it is withheld from their paychecks.:……因为它从他们的工资卡上被扣除了。

7.The money that individuals are left with…:个人余留下来的钱……

练习:

1. This passage is mainly about

A. the classification of income.

B. the difference between national income and personal income.

C. the concept of income.

D. the difference between disposable income and non-disposable income.

2. Which of the following statements is true according to the first paragraph?

A. GNP equals national income plus indirect business taxes.

B. GNP excludes both capital consumption allowances and indirect business taxes.

C. Personal income is regarded as the total money income received by an individual after his or her taxes are paid.

D. The money that goes for capital consumption is not regarded as income.

3. It can be known from this passage that the government levy tax on

A. corporation profits.

B. every individual even though his income is very low.

C. those who work in joint ventures.

D. those who work in government departments.

4. According to this passage, the money you get as interest from government bonds is

A. money earned.

B. not money earned but money received.

C. money received because you have contributed to the economy.

D. money earned because you have furnished a service to the economy.

5. The passage implies that

A. people willingly pay taxes because they want to do something useful to the country.

B. people willingly pay taxes because they do not want to be looked down upon by others.

C. people pay taxes unwillingly because they feel they will be arrested if they do not.

D. people pay taxes somewhat unwillingly.

答案与题解:

1.B 文章主要讲收入的两大分类及其区别。这一点可以从文章的第一句看出。文章第一段的第一句常常是文章的论点句。因此AC和D均不是完整的答案。

2.D 本题的依据是第一段的The money put aside for capital consumption is for replacement and thus is not counted as income.这个句子。对原句的词语选项D用了别的表达方法,但大意仍保持不变。

3.A 本文提到过个人也要缴税,但并没有说每个有收入的人都要缴,不管其收入是多少,但是公司的利税是必须缴的。本题的依据是第二段的一句:Out of these profits,however,corporation profit taxes must be paid to the government…C和D在本文中根本没有提到过,故都不对。

4.B 根据地三段第一句money received by individuals when they collect social security or unemployment compensation is not money earned but money received.以及下句Interest received on government bonds is also in this category…可知B是答案。C项中的原因状语从句是不对的,所以C不能作为答案。

5.文章最后一段表明,并不是所有的开支都是自愿的,个人收入的很大一部分用来付种种税款即是如此。因此选项D是正确的答案。

编辑推荐:

2014年职称英语考试试题卫生类a级阅读理解强化练习题汇总

2014年职称英语考试试题卫生类c级阅读判断强化练习题汇总

关注网络辅导 职称英语报名时间汇总 招生方案 职称英语教材预订 

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>