当前位置:
首页 >> 外语类 >> 职称英语 >> 卫生类 >> 正文

2015年职称英语考试卫生类C级阅读判断模拟练习题7

发表时间:2014/8/12 10:28:21 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

Unintended Births on Rise in Nigeria

A new study says unintended births are on the rise among young Nigerian women. What's more, early marriage and early motherhood remain common.

The findings are reported by the US-based Guttmacher Institute and the Women's Health and Action Research Center in Benin City. They say despite large improvements in young women's education between 1990 and 2003, there have not been major gains in sexual and reproductive health awareness.

Akinrinola Bankole, director of international research at the Guttmacher Institute, is a co-author of the study. From New York, he describes the findings of the study as a mixed bag.

"It's encouraging in the sense that young people are becoming more educated than before. And also we see some increase in contraceptive(避孕) use, which means they are making an effort to protect themselves against unintended pregnancy and SDI, including HIV," he says.

On the other hand, "They are not doing that as successfully as they should, given the fact that many of them are becoming pregnant and having children when they actually did not want to," he says.

The study says, "Government policies to promote sexual and reproductive health information for young Nigerians exist on paper but have not been successfully implemented."

Bankole says, "Secondly, we believe that there is a need for better sex education in schools in order to inform young people about how to adequately protect themselves."

Lack of information has consequences. "If we do not curb(抑制) the trend of increasing unintended births and pregnancy, then we might find a situation where young people drop out of school. We might find their life ambitions are being cut short." he says. "While it would require a major government investment of funds to prevent these problems, it would still be cheaper than dealing with them once they occur. "

1.There are fewer and fewer unintended births among young Nigerian women

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

解析:该题说的是:越来越少的尼日利亚女人意外生育。文章提到了这种情况越来越多。注意第一段中的“on the rise”的意思是“在增长”。

2.Early marriage and early motherhood are hardly seen in Nigeria

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

解析:该题说的是:早婚和早孕在尼日利亚已经几乎没有了。第一段最后一句提到这种现象很普遍。因此错误。“remain common”的意思是“仍然普遍”。

3.Although young women have been educated a lot, they still don’t have much sexual and reproductive health awareness

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

解析:该题说的是:尽管年轻女性受过不少教育,他们还是没有很好的有关性和生殖卫生方面的意识。第二段的最后一句说明了这一点

4.There is a satisfactory result of contraceptive use, and unintended pregnancy and births have been successfully controlled

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

解析:该题说的是:避孕工具的使用起到了令人满意的作用,意外怀孕和生产被成功的控制住了。原文第四段提到了避孕工具的使用和人们在防止意外怀孕和预防性传播疾病方面的努力,但第五段提到他们并没有做到令人十分满意,意外怀孕的现象还有很多。因此错误。

5.Nigerian Government is not making any effort in promoting sexual and reproductive health information

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

解析:该题说的是:政府并没有在推广性生殖健康信息方面进到任何努力。该观点显然与文章第六段的说法矛盾。

6.If unintended births and pregnancy keeps increasing, there will be a possibility that many young people have to quit school.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

解析:该题说的是:如果意外怀孕和生产的情况继续增加,许多年轻人将不得不辍学。文章最后一段第三行能够找到相同意思的说法。注意“drop out of school”意思是“辍学”。

7.The government would have to spend more money in solving these problems after they burst than in preventing them beforehand.

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

解析:该题说的是:政府事后解决这些问题要比事先预防花费更多的钱。文章最后一句说的是预防需要政府负的大量资金投入,但这还是要比问题发生之后处理便宜些。因此正确。

编辑推荐:

2015年职称英语考试卫生类C级阅读判断模拟练习题汇总二

2014年职称英语考试真题汇总

2014年职称英语考试合格证书领取汇总

2015年职称英语考试网络辅导热招中……

更多关注:职称英语教材 职称英语考后真题点评 职称英语零基础通关

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>