| 职称英语考试试题每日一练——《卫生类》 | ||||
Five-year-old Lani still takes seven medicines with her breakfast every morning。“She’s very good about it ”says her father David.Lani is alive today because of her father David,in more than one way;when she was one year old she received part of her father’s liver in a liver—transplant operation.Lani was born with a liver illness . __________ (46) Doctors advised that a transplant was the only way in which she would live. The operation lasted 12 hours and needed two teams,one for the father and one for thedaughter __________ (47)In these cases,the donor’s liver grows to normal size in about eight weeks。and t11e child’s liver becomes smaller. Lani spent three weeks in hospital after the operation.Because the receiver’s body tries to reject the new organ,the patient has to be given special drugs __________ (48) Although David left hospital after 10 days,he didn’t return to work until after three months.In order to reach the liver, the doctors have to cut through the stomach wall,which is strong and full of muscle.It therefore takes a long time to recover after this operation. __________ (49)So far,only 16 of these liver—transplant operations have been carried out in Britain. __________ (50)Doctors say,“If possible,we prefer to take a liver from a dead don not, usually a parent.” Lani still has to look after her health,and she gets more tired than other children of the same age,but doctors hope that she will continue to get stronger and stronger. A She had one operation when she was six weeks old,which was not successful. B While these drugs are given,it is important that the patient does not catch any illness,not even a cold. C In this operation a piece of liver, weighing about 250--300 grams,was removed from the father and transplanted into the daughter. D David quickly recovered from the operation. E However, they are more common in North America and Japan. F David was finally able to ride his bike again after about a year. 答案解析 46 A 文章第一段介绍说,如今五岁的Iani在一岁的时候做了肝移植手术,父亲将自己的肝的一部分给了女儿。为什么要做这个手术呢?这是因为Lani生下来便有肝病。根据上下文,空格处应填出生后至手术前曾采取过的措施,即六周大的时候,她曾做过手术,但是不成功。 , 47 C 文章第二段具体介绍手术情况。根据空格后句子的内容,空格处应填有关捐肝的内容。 48 B 有了空格前一句最后一词的提示,空格处应填的句子也就不难选择了。 49 F 此段中i空格前的句子都在将Lani父亲手术后的恢复情况及其原因,因此空格处的句子也应与他的恢复有关。 50 E 空格前一句讲的是肝移植在英国的进展,空格处应首选与其进行比较的句子。 | ||||
针对2015年职称英语考试备考,总有另考生束手无策的疑难问题。例如,对于想参加2015年职称英语考试的新考生来说,2015年职称英语报名条件、职称英语考试科目等考试信息,你是否想详细咨询一下?如果你有意向参加中大网校职称英语考试培训,职称英语辅导优惠方案你是否想了解一下?在听课过程中,如果你对某一个知识点有疑问等,诸如此类的问题和疑惑,你都可以通过职称英语考试你问我答平台,发起你的疑问,届时,中大网校职称英语培训顾问及资深命题专家将在第一时间解答你的疑问。中大网校考试知道,总有人知道你问题的答案,详情请查看>> | ||||
|
(责任编辑:vstara)