当前位置:

2014年职称英语考试试题综合类考前冲刺试题(一):阅读理解

发表时间:2014/3/25 13:09:15 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

A New Immigration Bill

The US Senate is considering a new immigration bill. It will value the economic promise of immigrants over family ties whenconsidering US residency and citizenship. The legislation, which was proposedby President Bush and a group of senators, contains a point system. The proposal aims to increase the number of immigrants with graduate degrees,earnings or job skills.

The proposed point system would use a 100-point scale. According to a draft of the law, merit applicants could earn up to 47 points for things like occupation, or years of work for a US firm. They could earn up to 28 points for their education, 15 points for English and US civics (公民学),and 10 points for family ties.The system has stirred up debate. Critics on the left say it opposes family unity and American values. Critics on the right complain that it does not reflect the needs of high-tech employers.

The current kinship-based (基于血缘关系)system puts pressure on the US, as it attracts low-skill workers who consume more public services than they pay back in taxes. It allows a variety of uneducated people in from Mexico and Central America.

The immigration bill would allow eight years to clear the current backlog (积压)of application for a permanent resident card, or green card. After that, only the children and spouses (配偶)of legal immigrants would be able to apply for family visas. Adult children, siblings (兄弟姐妹),parents, and other relatives would have to apply in the general queue (排队). Under the proposal, immigrants from Asian countries would likely fare well (很有利). For instance, over half ofrecent immigrants from China and India have a bachelor’s (学士的)or higher degree. Immigrants from Latin American countries would likely face more difficulties.

Immigration point systems have been in use in Canada, Australia and New Zealand for years. The UK adopted a similar approach in 2001. One thing that Canada and other nations have discovered is that their system needs to fit the needs of their economy. Too often they find that they attracthighly-educated people who end up finding work that doesn’t use their skills.Some end up driving a taxi.

36. One of the reasons for proposing the point system is

A to give priority to immigrants fromChina.

B to protect the US from terrorist attacks.

C to attract skilled immigrants.

D to increase population.

37. What do critics on the right say about the proposed point system?

A It opposes family unity.

B It is very difficult to apply.

C It opposes American values.

D It does not meet the needs of high-tech employers.

38. Which statement is NOT true of the current systems?

A It is kinship-based.

B It puts pressure on the US.

C It draws low-skilled workers.

D It attracts highly-educated people.

39. Who can apply for family visas in future?

A The uncles and aunts of legal immigrants.

B The brothers and sisters of legal immigrants.

C The spouses and young children of legal immigrants.

D The parents and grandparents of legal immigrants.

40 Which country adopted the point system in 2001?

A The UK.

B The US.

C Canada.

D Australia.

答案:

36 C 答案可见第一段最后一句:The proposal aims to increase the number of immigrants with graduate degrees,earnings or job skills,这一提议的目的就是要增加有学位、有收入、有职业技能的移民的人数。其他三项在文章中根本没有提到。

37 D 答案可见第二段的最后一句:Critics on the right complain that it does not reflect the needs of high-tech employers,右翼的批评者认为该提议没有反映高科技行业雇主的需求。选项A和C都是左翼批评者的意见,B则毫不相干。

38 D 文章的第三段回答了这个问题。这段的第一句话说目前以血缘为基础的评估体系给美国带来压力,吸引了低技能的劳工……正符合A B C三个选项的内容,所以正确答案是D。

39 C 第四段的第二句话说After that, only the children and spouses (配偶)of legal immigrants would be able to apply for family visas,在那以后只有合法移民的子女和配偶才能申请家庭护照。这句话和C选项的内容一致。

40 A 在最后一段的第二句话可以找到答题的依据:The UK adopted a similar approach in 2001.这句话说的a similar approach(一种类似的方法)指的就是前面一句里讲到的加拿大、澳大利亚和新西兰等国多年来一直使用的immigration point systems。

编辑推荐:

2014年职称英语考试试题综合类考前冲刺试题一

2014年职称英语考试综合类概括大意测验

2014年职称英语考试模拟题解析

更多>>职称英语考试模拟试题

更多关注:职称英语教材 职称英语报名 职称英语零基础通关

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>