【导读】本文是由中大职称英语考试网编辑整理的职称英语相关复习内容,更多免费精选职称英语考试练习题尽在中大职称英语考试网,敬请关注!
Internet Use and Psychology
1 Internet use appears to cause a decline in psychological well-being,(因特网的使用使人们的心理健康度下降) according to research at Carnegie Mellon University. Even people who spent just a few hours a week on the Internet experienced more depression and loneliness than those who logged on (进入电脑系统) less frequently, the two-year study showed. And it wasn’t that people who were already feeling bad spent more time on the Internet, but that using the Net actually appeared to cause the bad feelings.
2 Researchers are puzzling over the results, which were completely contrary to their expectations. They expected that the Net would prove socially healthier than television, since the Net allows users to choose their information and to communicate with others.
3 The fact that Internet use reduces time available for family and friends may account for the drop in well-being, researchers hypothesized (假设). Faceless, bodiless “virtual(虚拟的)” communication may be less psychologically satisfying than actual conversation, and the relationships formed through it may be shallower. Another possibility is that exposure to the wider world via the Net makes users less satisfied with their lives.
4 “But it’s important to remember this is not about the technology itself; it’s about how it is used,” says psychologist Christine Riley of Intel, one of the study’s sponsors (发起人). “It really points to the need for considering social factors in terms of how you design applications and services for technology.”
1Paragraph 1
2Paragraph 2
3Paragraph 3
4Paragraph 4
A.Good influence Internet has on youths
B. Bad result caused by Internet use
C. How the drop in well-being take place
D. Researchers’ puzzle
E. Solutions to the problem
F. The Internet not to blame
正确答案:BDCF
解析:1.第一段是全文的中心段落,主要讲述了因特网的使用引起了人们的心理健康度下降这一不好的结果。
2.第二段主要讲述了研究人员的困惑。上一段中提到的结果与他们预期的完全相反。
3.第三段主要讲述了上网是怎样健康度下降的。其中包括与家人和朋友相聚时间减少,以及上网者通过对外面世界的了解,对自己的现有生活产生不满等。
4.最后一段提出了一个观点,导致这个结果的关键并不是因特网本身,而是人们使用它的方法。因此段意总结为“不怪因特网”
5People who spend a little time on the Internet
6Actually, people feel bad
7Exposure to the wider world via the Net
8Researchers expected
A.experience as much of depression as those who never
B. may suffer more depression than those who never
C. after they use the Net
D. makes users less satisfied with their lives
E. before they use the Net
F. the Net would prove socially healthier than television
正确答案:BCDF
解析:5.只花少量时间上网的人可能比从不上网的人更加抑郁。第一段提到,即使是一周之上几个小时网的人也会比上网时间更少的人经历更多的抑郁和孤独感。
6.事实上人们产生的不好感觉是在上网之后。第一段结尾提到不是人们就感觉不好才花更多的时间上网,而是因特网的应用使他们产生感觉不好的。
7.通过因特网接触外面更广阔的世界使上网者降低对现有生活的满意度。第三段末尾提到了这一说法。
8.研究人员曾经预期网络比起电视对于社会更加健康。第二段中间提到了这一说法。
编辑推荐:
(责任编辑:vstara)