(三)
Most people have had a dog or wanted one as their companion at some time in their lives. If you are thinking of buying a dog, however, you should first decide what sort of companion you need and whether the dog is likely to be happy in the surroundings you can provide. Specialists’ advice is useful to help you choose the most suitable kind of dog. But in part the decision depends on common sense. Different dogs were originally developed to perform specific tasks. So, if you want a dog to protect you or your house, for example, you should choose the one that has the right size and characteristics. You must also be ready to devote a great deal of time to training the dog when it is young and give it the exercise it needs throughout its life, unless you live in the countryside and can let it run freely. Dogs are demanding pets. Cats love the house and so are satisfactory with their place where there is secure, but a dog is loyal to its master and consequently wants him to show proof of his affection . The best time to buy a baby dog is when it is between 6 and 8 weeks old so that it can transfer its love for its mother to its master. If baby dogs have not established a relationship with the human being until they are over three months old, their strong relationship will always be with dogs. They are likely to be too shy when they are brought out into the world to become good pets.
11. Which of the following is Not true according to the passage?
A. You can always get help from the specialists.
B. It is common sense that is the most important when choosing a dog.
C. You should decide what kind of dog you want.
D. Size and characteristics of the dogs should be considered too.
答案:B。文章中提到了买狗的时候先要决定买什么样的,狗的大小、特征也要考虑,而且专家的建议也非常重要,所以A,C,D都是正确的。关于“common sense”,是这样说的:“In part the decision depends on common sense.”所以选择狗的时候,common sense 并不是最重要的,而是部分因素。因此只有B不符合原文。
12. What is mentioned as a consideration in buying a dog?
A. The color of the dog.
B. The price of the dog.
C. Whether the dog will fit the environment.
D. Whether the dog will get along with the other pets in the house.
答案:C。根据文章的内容,买狗的时候并没有提到要考虑狗的颜色、狗的价格,以及狗能否和家中的其他宠物很好的相处。但是提到了要考虑狗能否适应周围的环境。“whether the dog is likely to be happy in the surroundings you can provide.”
13. Why does the writer say a dog is a more demanding pet than a cat?
A. It must be trained so that it won’t bite.
B. It demands more food and space.
C. It needs more love and care.
D. It must be looked after carefully.
答案:C。demanding:要求高的,费力的。作者认为狗是比猫费心的宠物,因为猫喜欢我们的房子,只要住的地方安全,它就会非常的满足。而狗则不同,你必需在它很小的时候花很多的精力去训练它,如果你不住在农村,没有机会让狗自由活动的话,你还必须给它这样的机会。而且你最好在三个月以前就买回来,这样有利于和主人培养感情。可见狗是多么的费心。
14. Why is it advised to buy a baby dog under three months old?
A. It’s easier to buy a baby dog under three months old.
B. They are less likely to be shy with human beings.
C. They are less likely to run away.
D. It’s easier for them to form a relationship with their masters.
答案:D。文章的最后:“If baby dogs have not established a relationship with the human being until they are over three month old, their strong relationship will always be with dogs.”所以要买三个月以下的狗,容易和它的主人建立感情。
15. The word “affection” (line 11) means _____.
A. love
B. effect
C. tie
D. relationship
答案:A。affection:喜爱,慈爱。 (四)
Movies are the most popular form of entertainment for millions of Americans. They go to the movies to escape their normal everyday existence and to experience a life more exciting than their own. They may choose to see a particular film because they like the actors or because they have heard the film has a good story. But the main reason why people go to the movies is to escape. Sitting in a dark theater, watching the images on the screen, they enter another world that is real to them. They become involved in the lives of the characters in the movie, and for two hours, they forget all about their own problems. They are in a dream world where things often appear to be more romantic(浪漫的)and beautiful than in real life.
The biggest “dream factories” are in Hollywood, the capital of the film industry. Each year, Hollywood studios make hundreds of movies that are shown all over the world. American movies are popular because they tell stories and they are well-made. They provide the public with heroes who do things the average person would like to do but often can’t. People have to cope with many problems and much trouble in real life, so they feel encouraged when they see the “good guys” win in the movies.
16. The Americans go to the movies mainly because they want _____.
A. to enjoy a good story
B. to experience an exciting life
C. to see the actors and actresses
D. to escape their daily life
答案:D。文章第一段的第二句话说:“They go to the movies to escape their normal everyday existence and to experience a life more exciting than their own.”后面又谈到“But the main reason why people go to the movies is to escape.”所以美国人去看电影的重要原因是逃避现实生活。A,B,C 只是原因之一,而不是主要原因。
17. Which of the following is people’s normal response to the movies they watch?
A. They feel that everything on the screen is familiar to them.
B. They try to turn their dreams into reality.
C. They become so involved that they forget their own problems.
D. They are touched by the life stories of the stories of the actors and actresses.
答案:C。文章第一段谈到:“坐在电影院里,看着屏幕上的画面,人们进入了另一个世界。两个小时之中,他们沉醉在电影的世界里,忘记了自己的烦恼。”因此人们对电影的反应是,如此的沉醉其中忘记了自己的烦恼。
18. It is obvious that real life is _____.
A. less romantic than that in the movies
B. more romantic than that in the movies
C. as romantic as that in the movies
D. filled with romantic stories
答案:A。第一段的最后一句话:“They are in a dream world where things often appear to be more romantic and beautiful than in real life.”说明电影中的生活比现实生活浪漫。
19. The American movies are popular because _____.
A. they are well-made and the stories are interesting
B. the characters in the movies are free to do whatever they like
C. the heroes have to cope with many problems and frustrations
D. good guys in the movies always win in the end
答案:A。答案在第二段:“American movies are popular because they tell stories and they are well-made.”因此A是正确答案。
20. People enjoy seeing the movies because they _____.
A. are tired of their everyday lives
B. feel inspired by the heroic deeds of the good guys
C. want to see who win in the end
D. have to cope with many problems in their lives
答案:B。文章的最后说:“电影中有许多的英雄人物,他们做了许多普通人想做但又做不到的事情。而现实生活中我们必须处理许多问题,面对许多麻烦,因此当人们看到电影中的英雄获胜的时候,会受到鼓舞。”所以人们喜欢看电影是因为他们会受到影片中人物的英雄事迹的鼓舞。A应当是人们看电影的原因之一,而不是enjoy seeing he movies。C,D都不符合文章的内容。
(责任编辑:)