职称英语零基础通关...《2015年职称英语考试综合类C级补全短文模拟练习题5》由中大网校学位英语考试网发布。" />
Drive-in Cinema
Movies are most popular not only in the United States, but throughout the world. Although color television and video recording are gaining greater popularity and may be threatening the future of the movies, motion pictures have somewhat managed to cope with the film crisis in the seventies and remain one of the favorite forms of entertainment of the people. There are 11,000 motion picture theaters, or cinema. (1)
Heavy use of the highways in the United States has resulted in the rapid development of what we call roadside business of various kinds, including outdoor movie theaters, or drive-ins, and motels. (2)
In a drive-in, an enormous screen is put up in an open space, and the cars are all parked facing the screen in long rows. When you have parked, you may open the car window and bring in the instrument that is being handed over to you which gives the sound that accompanies the picture, and perhaps bring in a heater, too. If it is cold, you may well shut the window again, with the sound-reproducing device inside the car, so that you can hear while watching the big screen in front of your car. (3)
The first drive-in was opened on June 6, 1933 in Camden, New Jersey. Newspapers of the period suggested that the automobile movie theater was an immediate success. (4)The initial advertisement didn't mention the name of the film to be shown that night, and the people didn't care. (5)Since that night, drive-ins have been welcomed by the people across the whole country.
A.Both outdoor drive-ins and motels are usually located on main roads near cities and at seaside and other resort areas.
B. The real attraction was clearly the theater itself.
C. Furthermore, there are about 4,000 outdoor "drive-ins”, where people sit in their own automobiles and watch domestic and foreign films.
D. Drive-in cinemas usually have some kind of cafe in the area, and you can buy Coca-Cola and coffee to drink in the car.
E. Within twenty years the cinema had spread to all parts of the globe.
F. On the opening night it was jammed to capacity with 600 cars.
正确答案:CADFB
解析:1.C 上一句提到了there be句型和具体的数字(11000家放映中心和影院),与C选项正好形成并列结构,furthermore是递进关系的连接词,是对上一句的进一步说明。
2.A 注意前一句提到了outdoor movie theaters, or drive-ins, and motels,本句应该是对上一句引出的对象的进一步说明,提到了露天电影院和汽车旅馆的具体方位。从答题技巧看,前一句的宾语变成了下一句的主语。
3.D 因为第三段整段都在说露天电影院的特点,因而本句的主语不变,还是露天电影院。
4.F 前一句提到了首映,因而该句是对上一句的进一步描述。下一句的that night正好与F选项中的the opening night呼应。
5.B 前一句说人们并不在乎当晚要播放什么影片,那么该句是对上一句的解释说明:因为真正吸引人的是电影院本身。
编辑推荐:
更多关注:职称英语教材 职称英语考后真题点评 职称英语零基础通关
(责任编辑:vstara)