20、The traditional family returned in the next decades after World War II.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
本题正确答案为:C
本题解析:提问句说“在第2次世界大战结束后接下来几十年间美国家庭回归到了传统家庭的模式。” 该提问句涉及细节信息,利用提问句中提到的专有名词World War II作为答案线索,在文章中找到出题句(划线句):
(第5段)During the next decades, the situation changed. There were fewer divorces, and people married at a younger age and had more children than the previous generation. It was unusual for a mother to work outside the home during the years when her children were growing up. Families began leaving cities and moving into single-family homes in the suburbs(郊区). The traditional family seemed to be returning.
该划线句说“传统家庭似乎开始回归”, 根据上下文内容可知该句描述的就是第2次世界大战结束后接下来几十年间里出现的情况, 但该句只是说“传统家庭似乎开始回归”, 而并没有肯定地说“传统家庭的确回归了”, 而且划线句内容的得出是来自前一句(Families began leaving cities and moving into single-family homes in the suburbs(郊区)), 该句说“美国家庭开始离开城市搬到位于郊区的单一家庭住宅里”, 文章中也没有讲述最终的情况如何,因此作者得出的结论是“传统家庭似乎开始回归”, 因此到底“美国家庭是否回归到了传统家庭的模式”是从文章中无法推测出的信息, 因此判断提问句中提及的信息在文章中没有出现。
21、Many Americans prefer the traditional family because they are attracted by Americal traditional culture.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
本题正确答案为:C
本题解析:提问句说“许多美国人偏爱传统家庭这是因为他们收到美国传统文化的吸引。”该句中也涉及到了原因, 因此注意比较文章中出题句提到的原因是否与提问句中的原因一致。出题句为划线句:
(第6段)In the years between 1960 and 1990s, there were many important changes in the structure of the family. The number of single-parent families tripled(使...成三倍), and the number of couples living together without being married quadrupled(使...成4倍). There are many people today who would like the “traditional”family to return. However, less than 10 percent of families in the 1990s fall into this category. In fact, the single-parent household – once unusual – has replaced the “traditional”familiy as the typical family in the United States. If we can judge from history, however, this will probably change again in the twenty-first century.
该划线句说“在当今的美国还是有很多人期待传统家庭能回归”, 该句没有提及相关的原因,而在划线句相邻的语句中也没有提及相关的原因,因此根据文章中的相关信息无法判断提问句中提及的原因正确与否, 在这样的情况下也只能判定提问句所提到的信息在文章中没有提及。
22、Today the main type of American family is the single-parent family.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
本题正确答案为:A
本题解析:提问句说“当今美国家庭的主要家庭模式是单亲家庭。” 观察文章中是否提到了单亲家庭, 这样在文章中查找到出题句(划线句):
(第6段)In the years between 1960 and 1990s, there were many important changes in the structure of the family. The number of single-parent families tripled(使...成三倍), and the number of couples living together without being married quadrupled(使...成4倍). There are many people today who would like the “traditional”family to return. However, less than 10 percent of families in the 1990s fall into this category. In fact, the single-parent household – once unusual – has replaced the “traditional”familiy as the typical family in the United States. If we can judge from history, however, this will probably change again in the twenty-first century.
该划线句说“事实上, 曾经不太常见的单亲家庭已经取代传统美国家庭的地位而成为了当今美国的典型家庭模式”, 根据该句内容判断提问句提供的信息正确。