当前位置:

2016年职称英语考试试题卫生类b级测试题一:阅读判断

发表时间:2015/9/19 10:38:10 来源:互联网 点击关注微信:关注中大网校微信
关注公众号

第2部分:阅读判断(第16~22题,每题l分,共7分)

下面的短文后列出了7个句子,请根据短文内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。

Coming Soon to a Theater Near You!

What are special effects? Do you enjoy movies that use a lot of special effects?

Dinosaurs (恐龙) from the distant past! Space battles from the distant future! There has been a revolution in special effects, and it has transformed the movies we see.

The revolution began in the mid-1970s with George Lucas's Star Wars, a film that stunned (使震惊) audiences. That revolution continues to the present, with dramatic changes in special-effects technology. The company behind these changes is Lucas's Industrial Light & Magic (ILM). And the man behind the company is Dennis Muren, who has worked with Lucas since Star Wars.

Muren's interest in special effects began very early. At the age of 6, he was photographing toy dinosaurs and spaceships. At 10, he had an 8-millimeter movie camera and was making these things move through stop-motion. Stop-motion is a process in which objects are shot with a camera, moved slightly, shot again, and so on. When the shots are put together, the objects appear to move.

Talk to Muren and you'll understand what ILM is all about: taking on new challenges. By 1989, Muren decided he had pushed the old technology as far as it would go. He saw computer graphics (图像) (CG) technology as the wave of the future and took a year off to master it.

With CG technology, images can be scanned into a computer for processmg, and many separate shots can be combined into a single image. CG technology has now reached the point, Muren says, where special effects can be used to do just about anything so that movies can tell stories better than ever before. The huge success of Jurassic Park and its sequel (续集), the Lost World, the stars of which were computer-generated dinosaurs, suggests that this may very well be true.

16. The special-effects revolution began in the mid-1980s with Star Wars.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

17. LM is the company responsible for many of the changes in special-effects technology.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

18. Dennis Muren started  is schooling at a very early age

A. Right

B Wrong

C. Not mentioned

19. At the age of 10, Muren was able to use computer graphics technology to make things move.

A Right

B. Wrong

C. Not mentioned

20. By the stop-motion process, many separate shots can be combined into a single image.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

21 Muren feels that with CG technology, special effects can be used to make moviesmore expressive.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

22 Today's film makers emphasize special effects at the expense of the story.

A. Right

B. Wrong

C. Not mentioned

参考答案:

16.【答 案】B

【题 干】这场特效的革命于20世纪80年代中期以电影星球大战为开端。

【解 析】通过题干的关键词l980s和专有名词Star Wars可以定位到第三段“,lllerevolution began in the mid一1970s with George Lucas’S Star Wars”。意为“这场革命在20世纪70年代以乔治·卢卡斯的星球大战为开端”。由此可知,题干信息与文章信息不一致,故答案为B。

17.【答 案】A

【题 干】ILM这家公司负责这场特效技术的许多改革。

【解 析】根据题干关键词ILM可以定位到文章第三段“The company behind thesechanges is Lucas’S Industrial Light&Magic(ILM).”,即“这些改革背后的公司就是卢卡斯的ILM公司”。由此可知题干信息与原文信息一致,故正确答案为A。

18.【答 案】C

【题 干】Dennis Muren很早就开始上学。

【解 析】利用题干关键词Dennis Muren和schoolin9去定位,发现没有相关的句子,所以该题干信息原文没有提及,因而正确答案为c。

19.【答 案】B

【题干】在十岁的时候,Dennis Muren就能使用电脑绘图技术来使东西移动。

【解析】利用题干关键词10和computer graphics technology可以定位到第四段“At l0.he had all 8一millimeter movie camera and was making these thingsmove through stop—motion”,即“在十岁时,他就有一台8毫米的电影摄像机,通过单格拍制就可以使东西移动”0由此可知,不是通过电脑技术,所以答案为B。

20.【答 案】B

【题 干】通过单格拍制程序,把许多分离的快照结合而形成单一图像。

【解析】利用题干中的stop—motion process,shot和image可以定位到第四段“Stop—motion is a process in which objects are shot with a camera,movedslightly,shot again,and SO on.When the shots are put together,the objects appear to move”,意为“单格拍制就是用相机进行快照拍摄,移动一点,再拍照,以此类推。当所有的快照放在一起时,物体好像就是移动的”。可知,题干信息与原文信息不符合,所以答案为B。

21.【答 案】A

【题 干】Muren感觉到使用CG技术,特殊效果能让电影更具表达力。

【解析】利用题干专有名词CG和movie可以定位到第六段,即“CG technologyhas now reached the point,Muren says,where special effects can be used todo just about anything SO that movies Can tell stories better than ever before”,即“CG技术已经实现这一点,在使用了特效的地方,能使电影比以往更好的讲故事”。由此可知,CG技术使电影的表达力更强,所有题干信息与文章信息相符,因此选择A。

22.【答 案】C

【题 干】当今的电影制作者牺牲故事情节而只是强调特殊效果。

【解 析】利用题干关键词film maker和story进行定位,发现原文没有相关信息,所以答案为C。

编辑推荐:

2015年职称英语考试合格证书领取时间汇总

2016年职称英语考试网络辅导

(责任编辑:vstara)

2页,当前第1页  第一页  前一页  下一页
最近更新 考试动态 更多>