为了帮助考生系统的复习自考英语考试课程,更好的掌握自考英语考试的重点内容,小编特编辑汇总了2011年自考英语的重点辅导资料,希望对您此次参加自考英语有所帮助!
Passage three
Questions 31 to 35 are based on the following passage
Let's look at another example of how people's communication patterns differ: the way people conserve. Some foreigners have observed that when Americans carry on a conversation, it seems as if they are having a Ping-Pong game. One person has the ball and then hits it to the other side of the table. The other player hits the ball back and the game continues. If one person doesn't return the ball, then the conversation stops. Each part of the conversation follows this pattern: the greeting and the opening, the discussion of a topic, and the closing and farewell. If either person talks too much, the other may become impatient and feel that he is dominating the conversation. Similarly, if one person doesn't say enough or ask enough questions to keep the conversation going, the conversation stops.
Many North Americans are impatient with culturally different conversation styles simply because the styles are unfamiliar. For example, to many North Americans, it seems that some Latin Americans dominate conversations, or hold the ball too long. Speaking of her co-workers from several Latin American countries, one North Americans woman said,“ I just find it difficult to cut in. they seem to take such a long time to express themselves. They give you a lot of unnecessary details.” when she talked with them, she became tense, because she found it so hard to participate. Yet she also noted that when they talked to each other, nobody seemed uncomfortable or left out.
The North American woman didn't know how to interrupt the Latin American conversations because North American ways of listening and breaking in are very different. She had been taught to listen politely until the other person had finished talking. (once again, there are gender(性别)difference; it has been observed that men tend to interrupt women more than women interrupt men.)when the North American woman did what was “natural” or “normal” for her(i. e., listen politely without interrupting), she was not comfortable in the conversation with the Latin Americans. The result was that she became more passive in her conversations with her co-workers. The differences between the unspoken rules of conversation of each cultural group interfered with their on-the-job relationship.
31. When North Americans converse together, each one of the group is supposed to _______.
A. participate in the talk
B. play Ping-Pang games
C. interrupt the speaker
D. dominate the conversation
32. When North Americans converse with the Latin Americans, the North Americans would feel _______.
A. involved
B. left out
C. comfortable
D. relaxed
33. To the North Americans, the Latin Americans are __________.
A. polite
B. communicative
C. dominant
D. familiar
34. We can infer from this passage that ____________.
A. people from different cultures cannot communicate with each other.
B. different conversational styles may affect people's relationships
C. men are more talkative than women
D. North Americans' conversational habits are better than those of Latin Americans'
35. The best title for this passage is ________.
A. Different Conversation Styles
B. Different Conversation Topics
C. Different Conversation Processes
D. Different Conversation Effects
31. A
细节题。第一段第二行表示:北美人谈话像打乒乓球,任何一方停止谈话,谈话就中止了。所以选择A
32. B
细节题。第二段第五行表示:拉丁美洲人"持球时间长",北美人很难加入谈话中。故选B
33. C
细节题。第二段第三行表明拉丁美洲人爱控制谈话。
34. B
主旨理解题。文章最后一句话表明不同谈话方式影响两者关系。
35. A
主旨理解题。每段第一句可以看出全篇都在讨论不同谈话风格。
相关内容:
编辑推荐:
(责任编辑:vstara)