1. The writer criticizes visual entertainment because
A. it does not require man's creative powers.
B. it demands too much of our imagination.
C. it can not improve our intelligence and skill.
D. it leads man to slow degeneration in health.
参考答案:C
2. What is regarded as man’s greatest faculty?
A. Entertainment
B. Character
C. Hobbies
D. Imagination
参考答案:D
3. While fully employed, men look for
A. visual entertainment that requires imagination in their leisure.
B. opportunities to create either with their hands or with their minds in their leisure.
C. something that will help them relax in their leisure.
D. creative hobbies in their leisure.
参考答案:C
4. When retired, the elderly people find that
A. shallower pastimes can no longer satisfy them.
B. it is unnecessary to cultivate creative hobbies in their younger days.
C. doing anything after retirement is unnecessary.
D. relaxation is most suitable for their retired life.
参考答案:A
5. It can be inferred from the passage that
A. hobbies are more important to the young than to the elderly.
B. we should develop worthwhile hobbies when we are young.
C. in ancient times entertainment was more visual in character.
D. hobbies are not important in the health of modern men.
参考答案:B
编辑推荐:
2011在职教育硕士英语讲义连载
专家支招2011在职教育硕士英语复习三大妙方 Is teaching important? Well, of course it is. There was a time when the necessary knowledge could be taught to the young by family members. But as societies became more complex and division of labor more common, it was impossible for family members to teach the information and skills young people needed to become useful members of the society. As the need for specialists appeared, the job of teaching came into being in our country, and teaching as a job has been of increasing importance over the past hundred years. Today, we have strict rules for teachers. We hope all children can attend schools. Many things tell us that teaching is indeed an "important" job.
In recent years, there has been an increasing need for teachers to be "responsible". This means that the public expects teachers to succeed in teaching important information to the young. Teachers' salaries today, while not much, certainly are much higher than they were in years past. These increases have come about because people have realized that without enough salaries, people who have abilities will not become teachers. Today almost no one says that "anybody will do" for a teacher. The public expects "quality people" to teach the young, and progress is being made to give salaries that will make people who have abilities become teachers.
1. Before the job of teaching came into being, __ .
A. family members had been responsible for the education of the young
B. specialists had been in charge of teaching young people
C. young people had had to be self-educated
D. the society had played an important role in educating young people
参考答案:A
2. The job of teaching came into being mainly because of __ .
A. the development of the society
B. the explosion of information
C. The need for specialists
D. the civilization of human beings
参考答案:C
3. Teachers' salaries are raised today in order to __ .
A. show the importance of teaching as a job
B. attract more qualified people to become teachers
C. make teachers "responsible" in their teaching
D. improve the quality of public teaching
参考答案:B
4. "Anybody will do" for a teacher means that __ .
A. almost all people want to become a teacher
B. a teacher is so highly respected that people all want to help him
C. a teacher will do whatever he can for his students
D. the job of teaching is so easy that everybody can do it
参考答案:D
5. We know from the passage that __ .
A. it is important to be successful in teaching the young
B. enough salaries are necessary in making quality people become teachers
C. greater progress has to be made in teaching
D. teaching is a product of the society's division of labor
参考答案:B
编辑推荐:
2011在职教育硕士英语讲义连载
专家支招2011在职教育硕士英语复习三大妙方 In ancient times the most important examinations were spoken, not written. In the schools of ancient Greece and Rome, testing usually consisted of saying poetry aloud or giving speeches.
In the European universities of the Middle Ages, students who were working for advanced degrees had to discuss questions in their field of study with people who had made a special study of the subject. This custom exists today as part of the process of testing candidates for the doctor's degree.
Generally, however, modern examinations are written. The written examination, where all students are tested on the same question, was probably not known until the nineteenth century. Perhaps it came into existence with the great increase in population and the development of modern industry. A room full of candidates for a state examination, timed exactly by electric clocks and carefully watched over by managers, resembles a group of workers at an automobile factory. Generally, during examinations teachers and students are expected to act like machines.
One type of test is sometimes called an "objective" test. It is intended to deal with facts, not personal opinions. To make up an objective test the teacher writes a series of questions, each of which has only one correct answer. Along with each question the teacher writes the correct answer and also three statements that look like correct answers to students who have not learned the material properly.
1. In the Middle Ages students ______.
A. took objective tests
B. specialized in one subject
C. were timed by electric clocks
D. never wrote exams
参考答案:D
2. The main idea of paragraph 3 is that ______.
A. workers now take examinations
B. the population has grown
C. there are only written exams
D. examinations are now written and timed
参考答案:D
3. The kind of exams where students must select answers are ______.
A. personal
B. spoken
C. objective
D. written
参考答案:C
4. Modern industry must have developed ______.
A. before the Middle Ages
B. around the 19th century
C. in Greece or Rome
D. machines to take tests
参考答案:B
5. It may be concluded that testing ______.
A. should test only opinions
B. should always be written
C. has changed since the Middle Ages
D. is given only in factories
参考答案:C
编辑推荐:
2011在职教育硕士英语讲义连载
专家支招2011在职教育硕士英语复习三大妙方
(责任编辑:中大编辑)